Vela: Voi face din MAI un minister de elită, indiferent cine mă ameninţă şi cine mă denigrează în presă

Marcel Vela
Marcel Vela

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă ce are loc la o lună de la preluarea mandatului, că el nu este un oaspete sau turist, aşa cum ar sugera unii generali din Ministerul Afacerilor Interne, şi că doreşte să creeze un minister de elită, indiferent de cei care îl denigrează. Mai mult, ministrul a lăsat de înţeles că se află sub unele presiuni de când a preluat mandatul sau că a fost tinta unor ameninţări.

“Până la urmă, trebuie să înţeleagă şi sindicatele şi poliţiştii că ei fac parte din Ministerul Afacerilor Interne. Acest minister trăieşte împreună cu ei, şi ei împreună cu ministerul. Nu vreau să le spun ce a zis Kennedy ‘Nu te întreba ce face America pentru tine, întreabă-te şi ce faci tu pentru America’. Noi ne întrebăm ce face Ministerul Afacerilor Interne pentru toţi poliţiştii, dar dacă întreb şi eu ce fac poliţiştii pentru Minister şi pentru România, uitaţi că sunt foarte mulţi de care dumneavoastră mă sesizaţi că nu sunt chiar în regulă. Şi atunci trebuie să stăm la masă, suntem toţi parte, fie că sunt manageri… eu sunt civil, politician, venit aici ministru vremelnic. Eu chiar vreau să îi ajut ca acest minister să crească de la 30% cota de încredere, când plec de aici să fie măcar la 31%, dacă nu mai mult. Dar singur nu pot. Dacă avem pe poliţia de frontieră băieţi care joacă invers, sindicatele mă presează cu nu ştiu ce salarizări, atunci cum vreţi să prospere acest minister? Cum vreţi să fie un minister de elită? Că miniştrii vin şi pleacă. Generalii de pe aici spun că miniştrii sunt oaspeţi sau turişti”, a declarat Vela.

În acest context, noul şef MAI a subliniat că el nu e nici oaspete, nici turist, este ministrul Afacerilor Interne.

“Îmi iubesc ţara şi voi face din acest minister, cu profesioniştii din minister, un minister de elită, indiferent cine trage frâna de mână, cine mă ameninţă, cine mă denigrează în presă. Am o datorie, este o onoare şi un privilegiu să fiu ministru şi vreau ca atunci când plec din acest minister să spună ‘Da, pe vremea lui Marcel Vela s-au schimbat lucruri bune’. Că ce aud până acum, aud lucruri care mă îngrozesc. Şi nu vreau ca dumneavoastră, jurnalişti care veţi discuta şi cu alţi miniştri… să fiu catalogat că nu am făcut nimic pentru minister. Cu orice risc, orice supărare – ştiu că le provoc multora supărări şi nemulţumiri – o să îmi fac datoria. Aşa cum scrie în programul de guvernare al Guvernului Ludovic Orban”, a afirmat Vela.

De asemenea, noul şef MAI a punctat că doreşte să fie un ministru normal, “care discută cu presa, cu angajaţii, cu lumea”, adăugând că “acest minister este al poporului, nu este al cuiva, fie că e civil, militar, poliţişti, general, chestor sau chiar ministru”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne