Venezueleni înfometaţi şi disperaţi dau năvală peste oameni într-un supermarket (video)

Criza economică din Venezuela nu mai poate fi contestată.

Venezuela: Pe fondul crizei şi a lipsurilor, oamenii fac cozi lungi şi rup barierele pentru a obţine produsele de care au nevoie pentru a trăi.
Venezuela: Pe fondul crizei şi a lipsurilor, oamenii fac cozi lungi şi rup barierele pentru a obţine produsele de care au nevoie pentru a trăi. (Captură You Tube)

În ciuda încercărilor guvernului lui Nicolas Maduro de a ascunde situaţia disperată şi de a da vina pe cei care gândesc altfel, sau pe cei din afara ţării, lipsa produselor alimentare, a medicamentelor, a produselor de bază necesare populaţiei pentru supravieţuire, se simte în fiecare zi. Criza devine tot mai adâncă.

Conform celor indicate cu câteva zile în urmă de către ziarul La Nación, situaţia economică a revenit în prim-plan datorită răspândirii virusului Zika. În mijlocul unei epidemii care se extinde rapid pe continentul american, venezuelenii sunt disperaţi deoarece nu găsesc pe piaţă nici măcar un repelent pentru evitarea propagării bolii şi nici medicamente pentru a reduce febra celor infectaţi.

Disperarea devine din nou protagonistă datorită unui videoclip care a devenit viral pe reţelele sociale şi care are impact. În Acarigua, capitala municipiului Páez a statului Portuguesa, o hoardă de oameni rup gardurile unui supermarket şi trec peste persoanele care încearcă să-i oprească pentru a obţine ceva de mâncare şi produse necesare pentru supravieţuire.

Un video care reprezintă situaţia unui popor înfometat şi disperat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe