Veste bună: 50 milioane euro pentru R.Moldova de la Uniunea Europeană

(photos.com)

Comisia Europeană, în numele Uniunii Europene, a efectuat miercuri, 25 noiembrie, plăţi în cadrul programelor sale de asistenţă macrofinanciară destinate Georgiei, Iordaniei şi Moldovei. Anunţul a fost făcut de către Ambasada UE la Chişinău, potrivit căreia, Republica Moldova a primit 50 milioane euro, bani proveniţi din pachetul de asistenţă macrofinanciară (AMF) de urgenţă de 3 miliarde de euro.

„Plăţile acordate Georgiei în valoare de 100 de milioane de euro şi Iordaniei în valoare de 250 de milioane de euro provin parţial din pachetul de asistenţă macrofinanciară (AMF) de urgenţă de 3 miliarde de euro pentru zece parteneri de extindere şi vecinătate, care îşi propune să ofere suport în atenuarea impactului economic provocat de pandemia COVID-19 şi parţial din operaţiunile aprobate în aprilie 2018 (pentru Georgia) şi ianuarie 2020 (pentru Iordania).

Debursarea în valoare de 50 de milioane de euro destinată Moldovei provine în totalitate din pachetul AMF de urgenţă de 3 miliarde de euro. Plăţile aferente programelor AMF de urgenţă sunt în conformitate cu prevederile din acordul şi ratificarea Memorandumurilor de înţelegere din ultimele luni. Plăţile pentru alte tranşe vor fi condiţionate de îndeplinirea condiţiilor de politică stabilite în aceste documente. Implementarea continuă şi rapidă a programelor este o demonstraţie importantă a solidarităţii UE cu aceste ţări într-un moment de criză fără precedent”, se arată în comunicatul Ambasadei UE.

În acest context, preşedintele ales Maia Sandu a ţinut să mulţumească Uniunii Europene. Totodată, politiciana a scris într-un mesaj pe pagina sa de socializare că aceasta este o „veste bună pentru ţara noastră! Suntem recunoscători Uniunii Europene pentru decizia de astăzi de a aloca 50 de milioane de Euro pentru Republica Moldova. Aceste resurse financiare de peste 1 miliard de lei sunt extrem de necesare pentru a ajuta economia naţională. Este important ca ajutorul financiar să fie alocat către domeniile-cheie şi să fie gestionat cu bună credinţă”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe