Viceamiral SUA: China lansează zilnic atacuri cibernetice asupra reţelelor de apărare antirachetă

În condiţiile tensionării relaţiilor dintre China şi SUA, în special în privinţa Mării Chinei de Sud, un viceamiral american a declarat că hackerii chinezi atacă zilnic sistemele de apărare antirachetă ale americanilor.
Viceamiralul american James D. Syring.
Viceamiralul american James D. Syring. (Captură Foto)

Hackerii militari chinezi desfăşoară zilnic atacuri cibernetice asupra reţelelor Agenţiei pentru Apărare Antirachetă (MDA) din cadrul Pentagonului şi în curând vor ataca reţelele contractorilor de rachete de apărare, a declarat în Congresul SUA amiralul însărcinat cu conducerea agenţiei, la sfârşitul săptămânii trecute.

Viceamiralul James D. Syring, şeful MDA, care este însărcinat cu construirea unei reţele de apărare antirachetă în valoare de mai multe miliarde de dolari, a declarat în cadrul unei audieri a Camerei că, în timp ce reţelele agenţiei luptă cu succes împotriva atacurilor cibernetice, contractorii de rachete de apărare trebuie să îşi îmbunătăţească reţeaua de securitate.

Amiralul cu trei stele a susţinut că ameninţarea atacurilor cibernetice chineze a fost egală cu ameninţările cu rachete venite din partea Coreei de Nord şi a Iranului.

Dezvoltarea reţelei de securitate a contractorilor este o mare prioritate în cadrul întregului sistem de apărare cu rachete balistice, a declarat amiralul.

Statele străine urmăresc să pătrundă în sistemele de apărare antirachetă şi în alte sisteme de arme pentru a putea fura tehnologie şi date în vederea utilizării acestora pentru propriile lor arme. De asemenea, acele state urmăresc să submineze sau să distrugă sistemele în cazul unei crize sau a unui conflict.