Vicepresedintele Parlamentului European invita ONU la investigarea genocidului

Edward McMillan-Scott, Vice-Presedinte al Parlamentului European Parliament si MEP pentru Yorkshire si Humber, vorbind la o conferinta de presa in Londra, 28 aprilie 2009.
Edward McMillan-Scott, Vice-Presedinte al Parlamentului European Parliament si MEP pentru Yorkshire si Humber, vorbind la o conferinta de presa in Londra, 28 aprilie 2009. (Edward Stephen / The Epoch Times)

LONDRA-Vicepresedintele Parlamentului European a prezentat o cerere ONU in legatura cu persecutarea Falun Gong din China, pentru a fi investigata in cadrul Conventiei ONU pentru prevenirea si reprimarea genocidului.

Edward McMillan-Scott a facut anuntul dupa ce s-a alaturat altora in marcarea celor zece ani de la infamantul "recurs din 25 aprilie" despre care multi experti chinezi spun ca a fost inceputul persecutiei impotriva Falun Gong in China.

"Aceasta se refera la genocidul in curs de desfasurare, asupra unui grup de nevinovati", a declarat McMillan-Scott, membru al Parlamentul European pentru Yorkshire si Humber, vorbind marti la o conferinta de presa de la Londra.

McMillan-Scott a cercetat personal suprimarea acestei discipline spirituale in ultimii trei ani.

El a descris cum, in urma unei vizite de informare la Beijing in 2006, toti practicantii Falun Gong contactati au fost arestati, inchisi si, in unele cazuri, torturati pana in prezent. El a explicat cum unul dintre cei intervievati a vazut cadavrul unui prieten practicant Falun Gong, care a murit in timpul detentiei. Cadavrul avea gauri in locuri unde odata au fost organe.

In 1999, Partidul Comunist Chinez si-a declarat intentia de a eradica grupul spiritual Falun Gong prin mandat de la liderul chinez Jiang Zemin, care a dat urmatoarele comenzi: "Distrugeti-le reputatia, aduceti-i la faliment financiar si anihilati-i fizic."

In aceasta saptamana McMillan Scott, avand o scrisoare pentru liderul ONU, a depus o cerere de investigare a persecutiilor impotriva Falun Gong in China, in conformitate cu articolul 2 din Conventia ONU pentru prevenirea si reprimarea genocidului.

Ethan Gutmann, un reporter de investigatie pe probleme din China, care a fost premiat, a descris cum mass-media occidentala a inteles aluziile Beijingului, chiar incepand cu apelul din 25 aprilie 1999 si nu a raportat persecutarea Falun Gong.

Vorbind marti la conferinta de presa alaturi de Edward McMillan-Scott, Gutmann a descris cum odata cu trecerea anilor si numarul verificat de decese ale practicantilor Falun Gong in detentie a crescut la 3000, mass-media raportand un abandon efectiv al Falun Gong.

Deci, in 2006, cand acuzatiile de recoltare de organe de la practicanti Falun Gong au fost pentru prima data rostite, foarte putine organizatii mass-media au scris cu privire la acest subiect.

"Recoltarea de organe este o procedura chirurgicala de indepartare a organelor unui prizonier care pot fi vandute, cum ar fi: rinichi, ficat, cornee, si ocazional inima sau plamani. De obicei, aceasta operatiune are loc in timp ce persoana este inca in viata ", a spus Gutmann.

In ultimii doi ani Gutmann a intervievat peste 100 de oameni pentru cartea sa cu privire la conflictul din China dintre Falun Gong si regim. Dintre cei 100 de oameni, 50 au fost inchisi pentru credinta lor in Falun Gong. Gutmann descrie cum a iesit la iveala ceva curios din interviurile sale profunde, si anume faptul ca aproximativ 30% dintre practicantii Falun Gong care au fost inchisi, au fost supusi unor teste medicale inexplicabile si costisitoare, teste cum ar fi examene fizice ale corneei, dar fara nici o incercare de a verifica functia vizuala a creierului.

"Cincisprezece% [din cei 50 intervievati] au fost evaluati in mod clar pentru recoltare, in multe cazuri, deseori, teste de sange nesfarsite si teste de urina si asa mai departe", a spus Gutmann, despre care nu se credea ca va gasi aceste informatii.

De la cati practicanti Falun Gong au fost recoltate organele? "Am ajuns la un total de cel putin 13.500. Cel mult vorbim despre 162000, care au fost folositi pentru recoltate", a spus Gutmann.

El spune ca, in lipsa unor date adevarate, foloseste estimari conservatoare din sursele lui de incredere, de exemplu, Laogai Foundation, care a cercetat numarul de prizonieri in detentie peste zece ani.

In incercarea de a explica exact cum poate avea loc recoltarea de organe, Gutmann a spus: "A fost doar o afacere.

"Transplanturile de organe sunt foarte profitabile. Ele costa in medie aproximativ 50000 dolari americani de persoana. Poate chiar 200000 USD pentru un practicant, daca mai multi straini erau serviti simultan. "

Profesorul Tom Treasure, un profesor de chirurgie cardiotoracica cu o vasta experienta in transplant, nu a avut probleme in a crede rapoartele pe care le-a citit despre recoltarea de organe de la practicantii Falun Gong. "Totul este prosibil si nu exista nici un dubiu real", a spus profesorul Treasure.

"Au fost medicii din Germania care, sistematic prin anii 1930, au conceput modul in care grupurile nedorite ar putea fi exterminate", a spus el.

El a continuat cu descrierea modului in care acesti medici germani au reusit sa faca cercetare, printr-un proces pe pasi, si nu foarte deosebit de modul in care se face transplantul, unde un grup gaseste donatorii, alt grup face testele, etc. Acest sistem face foarte usor ca fiecare persoana in fiecare etapa sa se complaca in ignoranta.

Cand profesorul Treasure a scris despre recoltarea de organe de la practicanti Falun Gong in jurnalul Royal Society of Medicine, articolul a fost intampinat prin tacere. El a incoltit un prieten si l-a intrebat despre aceasta. Raspunsul prietenului lui a fost ca el credea ca prizonierii sunt impuscati in cap si ca exista "camionete ale mortii" cu medici sau tehnicieni care indeparteaza organele pentru transplant. Asta a actionat ca o separare intre autoritatile judiciare si cele medicale.

Pentru profesorul Treasure asta a explicat cum "credinta in glontul tras in cap si in camioneta mortii a facut persoane onoarabile sa traiasca alaturi de aceasta practica fara sa o cunoasca in detaliu. Nu sunt sigur ca e bine. Asta a fost ultima piesa din puzzle. Acesta este modul in care pot trai cu ei insisi. In timp ce exista dovezi ca aceasta practica oribila continua. "

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe