Viceprim-ministrul Eugen Carpov a fost invitatul Camerei de Comerţ şi Industrie Franţa Moldova

Vicepremierul pentru reintegrare al R. Moldova, Eugen Carpov.
Vicepremierul pentru reintegrare al R. Moldova, Eugen Carpov. (PETRAS MALUKAS/AFP/Getty Images)

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, a fost astăzi invitatul Camerei de Comerţ şi Industrie Franţa Moldova (CCIFM), unde a ţinut un discurs despre evoluţia reglementării transnistrene şi, în special, despre dimensiunea economică a acestui proces, relatează Direcţia comunicare şi relaţii cu presa a Guvernului.

Vicepremierul a informat membrii CCIFM despre poziţia Guvernului Republicii Moldova privind soluţionarea conflictului transnistrean, pornind de la principiile suveranităţii şi integrităţii teritoriale a ţării. Eugen Carpov a făcut o trecere în revistă a tuturor evenimentelor care au influenţat relaţiile dintre cele două maluri, inclusiv rundele oficiale de negocieri în formatul "5 2", cu participarea actorilor internaţionali.

Eugen Carpov a confirmat deschiderea Chişinăului pentru restabilirea legăturii telefonice şi a circulaţiei trenurilor marfare în regiune, în cadrul grupurilor de lucru sectoriale.

Totodată, a fost subliniat interesul în creştere al companiilor din regiunea transnistreană de a intra în câmpul legal în contextul promovării activităţii economice. De asemenea, se atestă o creştere semnificativă a volumului exporturilor acestor companii în statele europene, partenere ale Republicii Moldova relatează moldpres.

Viceprim-ministrul Eugen Carpov a dat asigurări că autorităţile de la Chişinău vor menţine prioritatea politicilor de atragere a investiţiilor şi implementarea proiectelor de consolidare a încrederii populaţiei de pe cele două maluri ale Nistrului.

Camera de Comerţ şi Industrie Franţa Moldova a fost creată în septembrie 2010, la iniţiativa investitorilor francezi din Republica Moldova, reuniţi până atunci în cadrul Club France. CCIFM oferă asistenţă şi promovează interesele comunităţii de afaceri francofone în relaţiile comerciale cu R. Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe