Viceprimarul Tomescu, luat la întrebări despre cazul angajatului ASSMB condamnat pentru că i-a tăiat gâtul fostei iubite

Horia Tomescu
Horia Tomescu (Facebook / Horia.Tomescu.USRPLUS)

Viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, a vorbit, în timpul unei intervenţii la postul B1 TV, despre motivul pentru care un angajat al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), condamnat pentru că i-a tăiat gâtul fostei iubite, se află pe lista USR-PLUS pentru consiliile de administraţie ale spitalelor.

Este vorba despre Răzvan Marian Apostol, fost şef serviciu în ASSMB, care, atunci când avea 20 de ani, a fost condamnat pentru tentativă de omor.

Redăm dialogul dintre moderatorul emisiunii TV şi viceprimarul USR - PLUS, citat de Newsweek:

Moderator: Ce anume, din acest parcurs, v-a făcut să îl consideraţi omul potrivit pentru consiliile de administraţie ale spitalelor?

Horia Tomescu: Eu l-am intervievat legat de activitatea dânsului în administraţia spitalelor.

Moderator: Am înţeles! Şi acolo a făcut minuni, presupun, sau ce a făcut atât de bine că, reamintesc telespectatorilor, dumneavoastră probabil ştiţi, în 2019 s-a angajat la administraţia spitalelor, deci, nu putem vorbi chiar despre o carieră, în adevăratul sens al cuvântului, având în vedere că suntem la începutul anului 2021, deci, practic a lucrat în 2020 şi un pic din 2019 în cadrul acestei instituţii. Ce anume din anul şi jumătate petrecut în cadrul acestei instituţii vi s-a părut determinant în nominalizarea sa ca membru în consiliul de administraţie, domnule viceprimar?

Tomescu: În urma interviului, activitatea dânsului mi s-a părut relevantă pentru a-l propune într-un consiliu de administraţie.

Moderator: Deci, ce a făcut?

Tomescu: Şi-a făcut treaba exemplar.

Moderator: Adică?

Tomescu: Adică, prin activitatea pe care a avut-o ca inspector…

Moderator: Aşa, deci, era şef serviciu, aşa, şi ce a făcut, ce a inspectat atât de bine ? Spuneţi-ne ce v-a zis la interviu, uite doomne, am fost acolo, am inspectat, am dres? Domnule Tomescu, vă rog!

Tomescu: Asta este opinia mea!

Totodată, întrebat dacă celelalte numiri controversate “şi-au desfăşurat activitatea într-un mod remarcabil pentru spitalele din Capitală”, viceprimarul a avut de spus următoarele:

“Nu aş putea să spun, remarcabil, cred, acceptabil faţă de ce discuţii am avut cu cei cincizeci”.

Moderator: Vreţi să ne spuneţi că, faţă de ceilalţi, aceştia erau cei mai de Doamne ajută, cei mai promovabili, ceilalţi fiind mult sub. Asta ne spuneţi?

Tomescu: Da!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne