Vicol, fostă avocată a Alinei Bica şi a lui Sile şi Nuţu Cămătaru, aleasă şefă a Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor

Laura Vicol (st) şi Violeta Alexandru
Laura Vicol (st) şi Violeta Alexandru (Epoch Times România)

Odată cu oficializarea "mariajului" între PSD şi PNL, noua coaliţiei a început redistribuirea funcţiilor şi în Parlament. Astfel, în urma şedinţei Camerei Deputaţilor de astăzi, deputatul (USR) Mihai Badea a fost înlocuit de la şefia Comisiei Juridice, pentru ca funcţia lui să fie dată PSD-ului, partid care, fix în acea comisie, a măcelărit legile Justiţiei şi Codurile Penale.

Funcţia va fi preluată de avocata Laura Vicol, deputată PSD, care a primit 16 voturi pentru şi 1 împotrivă, în comisie, au declarat pentru G4Media.ro surse parlamentare. Vicol a fost votată de parlamentarii PNL, PSD şi UDMR, singurul vot împotrivă fiind al USR.

”Conform regulamentului Camerei Deputaţilor, modificările de componenţă ale biroului Comisiei se pot realiza la începutul fiecărei sesiuni parlamentare. S-a acţionat contrar regulamentului, în stilul caracteristic al PNL şi PSD”, a declarat, pentru G4Media, fostul preşedinte al Comisiei deputatul (USR) Mihai Badea. Acesta spune că nu a fost prezent la vot pentru a nu gira o încălcare de regulament.

Potrivit sursei citate, Laura Vicol şi soţul său, Vladimir Ciorbă, sunt finii de cununie ai ex-fugarului ofiţer SRI Daniel Dragomir, cunoscut susţinător al modificării legilor Justiţiei pe vremea fostului lider PSD Liviu Dragnea.

Daniel Dragomir, naşul lui Ciorbă, a fost condamnat definitiv în România la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare pentru corupţie.

Laura Vicol este considerată o apropiată a Elenei Udrea şi a Alinei Bica. De altfel, aceasta a fost şi avocata fostei şefe DIICOT şi obişnuia să fie o prezenţă constantă în studiourile RTV şi Antena 3, mai arată sursa citată. Vicol a fost şi avocata multor personaje controversate, printre care unul dintre liderii Clanului Sportivilor, dar şi Nuţu şi Sile Cămătaru.

Vicol a candidat, la europarlamentarele din 2019, pe listele PRU, o formaţiune politică fondată de Sebastian Ghiţă şi cu un puternic mesaj antieuropean şi suveranist.

”În ce priveşte aşa-zisele controverse privind persoana mea, vă atrag atenţia că în momentul în care am intrat în barou nu am primit o listă cu persoane pe care le pot sau nu apăra. Ca avocat am obligaţia să apăr orice client”, a declarat pentru G4Media.ro, în urmă cu o zi, deputata (PSD) Laura Vicol.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne