Victimă a jandarmilor: Sunt cetăţean american, presă. Noi mergem în teatrele de operaţiuni şi nu suntem atacaţi

Victimă a jandarmilor
Victimă a jandarmilor

Rodica Alexandra Morariu, care s-a prezentat drept o jurnalistă americană de origine română, a fost marţi, la Parchetul Militar, pentru a depune plângere penală împotriva Jandarmeriei după intervenţia în forţă din Piaţa Victoriei, de la mitingul Diasporei din 10 august.

"Am fost şi am depus o plângere penală contra Jandarmeriei Române şi a celor care au ordonat masacrul din Piaţa Victoriei de vineri, 10 august. Sunt cetăţean american, presă americană, nu aveam pe mine decât o îmbrăcăminte americană cu steagul american, cu legitimaţie de presă la gât. Am vorbit cu cei care nu erau jandarmi erau trupe anti-tero.

Am fost zgâriată şi am suferit leziuni - s-au folosit în afară de gaze lacrimogene şi alte arme chimice, asta vă spun categoric. Am fost îmbrâncită. Am întrebat de ce şi mi s-a răspuns cu o înjurătură neaoşă românească - că 'veniţi să ne daţi la televizor pe noi'.

De ce s-a folosit toată această violenţă şi atrocitate contra unei populaţii civile neînarmate - lângă mine a căzut o doamnă cu o fetiţă de 5 ani, am crezut că... Jandarmeria ar trebui să ştie că presa, când poartă însemnele de presă, nu trebuie să fie atacată - nu numai cea străină dar presa română, orice presă - noi mergem în teatrele de operaţiuni şi nu suntem atacaţi, de ce suntem atacaţi aici?", a declarat Rodica Alexandra Morariu.

Reamintim că jandarmii au intervenit în forţă împotriva mulţimii din Piaţa Victoriei, lăsând în urmă sute de victime. Imaginile cu intervenţia brutală au făcut înconjurul internetului şi presei: nori de gaze, grenade lacrimogene, cartuşe cu piper, oameni alergând înnebuniţi, femei înlăcrimate şi vomitând, ambulanţe pline, tineri loviţi cu bastoane şi picioare în cap.