Victor Ponta: Am decis, împreună cu Crin Antonescu, să suplinim cvorumul plenului pentru cazul Boldea

Victor Ponta. (www.pnl.ro)
Epoch Times România
20.03.2012

Opoziţia va asigura cvorumul de şedinţă necesar votării cererii de încuviinţare a Parchetului privind percheziţia, reţinerea şi arestarea deputatului independent Mihail Boldea în cazul în care parlamentarii Puterii nu reuşesc să întrunească acest cvorum, a declarat, marţi, preşedintele PSD, deputatul Victor Ponta, copreşedinte al USL.

Liderul social-democraţilor a precizat că, împreună cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, au decis să-i mandateze pe cei doi lideri de grup ai PSD şi PNL din Camera Deputaţilor să suplinească, dacă e cazul, cvorumul de şedinţă, în situaţia în care deputaţii Puterii nu se vor aduna într-un număr suficient pentru a reuşi acest lucru.

"Decizia noastră iniţială a fost foarte clară: aceea de a-i lăsa pe cei care sunt în majoritate, teoretic în majoritate, să voteze pentru ridicarea imunităţii colegului lor. Am aflat, însă, acum o jumătate de oră, de la cei doi lideri de grup - domnul Duşa (Mircea Duşa, liderul deputaţilor PSD - n.r.) şi domnul Tăriceanu (Călin Popescu-Tăriceanu, liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor - n.r.) - că cei de la Putere chiulesc de la serviciu şi sunt mai puţini decât cvorumul. Am discutat cu Crin Antonescu, pentru că există o limită până la care bătălia politică trebuie dată, şi am decis împreună că, în cazul în care cei de la Putere nu sunt în stare să fie 164, atâţia câţi ar trebui să fie, atunci lipsa aceasta o vom suplini noi. Cei doi lideri de grup, domnul Duşa şi domnul Tăriceanu, vor fi prezenţi în acest sens, pentru că este vorba de Mecanismul de Cooperare şi Verificare, este vorba despre o solicitare a Parchetului de arestare a unui deputat şi aceste lucruri sunt ma

i importante decât ceea ce era până la urmă de dovedit, că majoritate actuală nu funcţionează. Că nu există majoritate în Camera Deputaţilor decât atunci când votul se fraudează de către preşedintele Camerei", a declarat Victor Ponta.

Liderul PSD a explicat că după votul cu cartelă dat în plenul Camerei a reieşit că în sala de şedinţă sunt doar 161 de deputaţi, în condiţiile în care numărul necesar pentru asigurarea cvorumului era de 164.

"De aceea noi am mers trei în sală ca să le asigurăm cvorumul. Dacă vor mai veni de la Putere, atunci şi domnul Duşa şi domnul Tăriceanu o să plece. Dar nu putem accepta ca astăzi să nu se voteze această cerere a Parchetului, chiar dacă este vina lor, punând în pericol un interes al României, acela de a îndeplini cerinţele din MCV şi de a lăsa justiţia penală să cerceteze un deputat", a mai spus Victor Ponta.

Liderul social-democrat a precizat că pentru a elimina orice speculaţie ulterioară, Mircea Duşa şi Călin Popescu-Tăriceanu vor vota la vedere. "Nu este nicio pauză în protestul nostru, ci doar o reacţie faţă de incapacitatea celor de la Putere de a-şi strânge oamenii. (...) Este important ca astăzi să dăm un semnal foarte clar că Parlamentul nu blochează justiţia", a mai spus Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor