Victor Ponta: În formula nouă a USL vom prezenta în Parlament o variantă restructurată de Guvern

Lansarea ” Cartei Albe a IMM-urilor din România ” ediţia a XI-a. 18  iulie 2013, Hotel Intercontinental Bucureşti. În imagine, Victor Ponta
Lansarea ” Cartei Albe a IMM-urilor din România ” ediţia a XI-a. 18 iulie 2013, Hotel Intercontinental Bucureşti. În imagine, Victor Ponta (Epoch Times România)

Preşedintele PSD Victor Ponta a anunţat joi, la finalul Comitetului Executiv Naţional, că liderii social-democraţi au decis, aproape în unanimitate, organizarea forumurilor principale de conducere ale partidului, Consiliul Naţional şi apoi Congres, în primavara anului viitor, precum şi rămânerea la guvernare şi prezentarea în Parlament a unei variante restructurate de Guvern, în "formula nouă a USL".

"Am avut o primă întâlnire a CExN al PSD, mai lungă, mai tensionată, dar absolut necesară. (...) Prima decizie pe care am discutat-o şi pe care am adoptat-o a fost aceea de a organiza forumurile principale de conducere ale partidului, Consiliul Naţional şi apoi Congres, în primavara anului viitor, pentru că e nevoie de timp pentru ca noul proiect pentru 2015 să fie construit. Actuala conducere va asigura conducerea până în primăvară, când nu numai se va alege o echipă de lideri, ci se va decide asupra proiectului politic în următorii cinci ani", a precizat premierul, citat de Realitatea.net.

"Noul USL" la care făce referire Victor Ponta s-a născut prin semnarea unui acord între PSD, UNPR, PC şi PLR, însă problema este că PLR-ul lui Călin Popescu Tăriceanu nu este un partid înregistrat oficial, instanţa nu a validat această formaţiune, motiv pentru care fostul premier a trebuit să candideze ca independent la prezidenţiale.

A doua decizie a fost legată de asumarea actului guvernării. Liderul PSD a declarat că a primit un mandat clar în 2012 de a guverna ţara şi sunt multe lucruri de făcut în continuare, motiv pentru care "în formula nouă a USL, lansată în 14 noiembrie, ne dorim să prezentăm în Parlament o formulă restructurată de Guvern şi bugetul pe 2015".

Victor Ponta a mai vorbit despre proiecte viitoare, precum cele legate de descentralizare, de modificare a Constituţiei, dar şi despre un nou proiect politic care va fi lansat în primăvară.