Victor Ponta relansează ameninţările la adresa lui Adrian Sârbu

Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, Bucureşti 27-29 august 2014. În  imagine, Victor Ponta
Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, Bucureşti 27-29 august 2014. În imagine, Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta reia războiul cu Adrian Sârbu, deţinătorul Mediafax Group. Prezent marţi la o conferinţă pe tema libertăţii presei, premierul l-a ameninţat pe patronul media că, dacă nu-şi va plăti taxele şi impozitele, va suporta rigorile legii.

”Tot va plăti taxe şi impozite. Dacă nu, sigur va suferi rigorile legii, indiferent de efectele pe care atacurile, cele mai multe necinstite, la adresa celui care îi cere să-şi plătească taxe şi impozite, au loc”, este ameninţarea premierului, potrivit site-ului paginademedia.

Ponta nu este la primul scandal cu Sârbu. În trecut cei doi au avut un schimb de replici dure. În iunie, Ponta a declarat că patronul media i-a spus că ”el i-a făcut pe toţi preşedinţi" şi i-ar fi propus să-l facă preşedinte şi pe el. Premierul a mai susţinut că a refuzat propunerea şi i-a cerut lui Sârbu să-şi plătească taxele.

Adrian Sârbu a avut la acel moment o reacţie dură. A afirmat că atacul lui Ponta este ”pură fantezie” şi că ”premierul nu este nici primul şi nici ultimul politician român care, odată ajuns la putere, confundă media cu Disneyland-ul propagandei”.

Astăzi, la conferinţa despre libertatea presei, premierul a reluat subiectul, afirmând că, de când a vorbit despre propunerea lui Sârbu, este ţinta atacurilor trustului de presă al acestuia:

"De când i-am spus că nu mă interesează, zi de zi sunt obiectul principal al trustului presă. Rămâne un singur lucru tot va plăti, dacă nu, va suferi rigorile legii, indiferent de efectele pe care atacurile necinstite la adresa celui care să plătească au loc”, a afirmat Ponta.

La aceeşi conferinţă, premierul Ponta s-a arătat revoltat de confiscarea "unor sedii de presă" (Antenei 3 n.r) şi de arestarea lui Voiculescu, încadrând aceste evenimente în categoria presiunilor fizice asupra unor instituţii media.

Să confişti sedii de presă şi să pui o presiune fizică asupra unor instituţii media, e un lucru care nu s-a mai întâmplat de 25 de ani în Romania şi cred că este un lucru ingrijoratror. O parte din presă s-a şi bucurat”, a declarat premierul.

Reamintim că sediul Antenei 3 a fost "confiscat" în vederea recuperări prejudiciului de 60.000.000. de euro cauzat de Dan Voiculescu (fondator al PC, partid aflat la guvernare alături de Victor Ponta) în dosarul privazatizării frauduloase ICA. Antena funcţionează în continuare în clădire, singura "presiune" pusă pe post fiind că trebuie să plătească chirie, aşa cum plătesc şi restul televiziunilor ce au sedii în clădiri de stat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne