[VIDEO] Eroii Revoluţiei, comemoraţi şi în Elveţia: "Nu aşteptaţi să se instaureze dictatura penalilor, ieşiţi în stradă"

Protest în Eleveţia
Protest în Eleveţia (Rezist Zurich)

Mai mulţi români din Elveţia, membri ai grupului civic Rezist Zurich, s-au strâns sâmbătă seara, în Fribourg, solidari cu participanţii la evenimentele de comemorare a eroilor Revoluţiei Române.

Inspiraţi de exemplul celor care, în Bucureşti, au pornit în marş din Piaţa Victoriei spre Palatul Regal (unde au fost citite numele tuturor martirilor din decembrie '89), diasporenii din Elveţia au ieşit şi ei în stradă, unde au afişat pancarte cu mesaje precum "22. 12. 1989 ne-au furat Revoluţia cu teroriştii, 22. 12. 2018, ne fură libertatea cu ordonanţe" şi "Românii din Elveţia resping dictatura penalilor toxici."

"Ne găsim la Fribourg în faţa unei clădiri care se numeşte Echilibru. Este exact ce ne trebuie şi nouă în ţară, suntem cu gândul la România, suntem cu gândul la evenimentele tragice de acum 29 de ani. Suntem cu gândul la cei ce au plătit cu sânge şi cu viaţa pentru ca noi să ne putem exprima astăzi liberi. Au trecut 29 de ani şi mulţi dintre noi avem senzaţia că ne-am întors un pic în timp de unde am plecat sau cel puţin că riscăm să ne întoarcem de unde am plecat. Acest lucru nu are voie să se întâmple.

Suntem solidari cu cei ce au participat astăzi la acel marş de comemorare a eroilor şi care au strigat şi lozinci politice. Pentru că este mai necesar decât oricând să facem acest lucru", a declarat Gabriela.

"Noi cinstim memoria eroilor şi am dori ca ţara noastră să fie în mâinile nu a celor care i-au omorât pe eroii noştri, ci în mâinile unor oameni cinsit şi competenţi. Nu este deloc cazul, din păcate. De asta suntem şi noi aici, în străinătate, pentru că nu ne-am putut făuri un destin în ţară. Vă încurajăm să ieşiţi în stradă şi să vă luaţi în mâini viitorul", a adăugat şi Olimpia.

"Oameni buni, nu aşteptaţi să se instaureze dictatura penalilor, dictatura lui Dragnea, ieşiţi în stradă, exprimaţi-vă cât mai puteţi opoziţia. Faceţi grevă fiscală, e momentul să folosiţi toate mijloacele pe care le aveţi pentru a nu se mai ajunge la dictatură şi la un regim corupt, la tâlhărie pe faţă! Nu îi mai lăsaţi, a lansat un apel Ramona, o tânără care afişa mesajul "All I want for Christmas is no more PSD".

"Hai România, hai schimbarea, jos comuniştii, jos criptocomuniştii, împreună putem reuşi!", a adăugat şi Mihnea.

Participanţii la protest au lansat totodată un apel către Opoziţie, să lucreze cât mai mult coordonat, pentru ţară, nu pentru calcule politice, către preşedintele Iohannis să îşi armonizeze mai bine ieşirile, participările, să fie mai activ şi mai coerent în acţiuni. De asemenea, membrii Rezist Zurich şi-au exprimat susţinerea faţă de toţi cei ce înţeleg pericolul prin care trece ţară şi care ies, zi de zi, la proteste.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne