VIDEO. Putin şi-a încălcat promisiunea. Ce le făgăduia femeilor din Rusia pe 8 martie şi ce se întâmplă acum?

Vladimir Putin
Vladimir Putin (MIKHAIL METZEL/AFP/GETTY IMAGES)

Pe 8 martie, de ziua femeii, Putin le promitea apăsat femeilor că nu va mobiliza rezervişti suplimentari şi că nu le va trimite bărbaţii şi fiii la război.

„Aş vrea să mă adresează mamelor, soţiilor, surorilor, logodnicelor şi iubitelor soldaţilor şi ofiţerilor care sunt acum la luptă şi protejează Rusia în operaţiunea militară specială: Înţeleg că sunteţi îngrijorate pentru cei dragi. Puteţi fi însă mândre de ei la fel cum întreaga ţară se mândreşte cu ei şi îi pasă de ei, la fel ca voi”, declara Vladimir Putin la momentul respectiv.

„Lăsaţi-mă să subliniez, soldaţii care efectuează serviciul militar obligatoriu nu iau parte şi nu vor lua parte (la război n.r.). De asemenea, nu va exista nicio mobilizare suplimentară a rezerviştilor. Doar soldaţii profesionişti fac faţă acestei provocări”, dădea asigurări Putin.

Iată însă că jumătate de an mai târziu, acelaşi Putin care promitea că doar soldaţii profesionişti vor fi trimişi la război a anunţat mobilizare parţială, stârnind panică şi disperare printre tinerii ruşi şi familiile lor. Oficial, s-a anunţat că în jur de 300.000 de persoane vor fi mobilizate. Neoficial însă, se vorbeşte că aproximativ un milion de ruşi vor fi trimişi pe front.

Vă invităm să urmăriţi şi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe