VIDEO. Scandal în satul natal al ministrului Mediului. Tanczos Barna refuză să vorbească româneşte cu activiştii

Tanczos Barna
Tanczos Barna

Comunitatea Declic cere demisia ministrului Mediului, după un scandal iscat în Sâncrăieni, satul natal al lui Tanczos Barna, în timpul Caravanei Declic de protejare a pădurilor.

"Ministrul Mediului, alături de un grup de localnici, a reacţionat sub demnitatea funcţiei de membru al Guvernului României, la adresa membrilor organizaţiei Declic. Ministrul i-a apostrofat pe membrii Declic şi a refuzat dialogul civilizat, în timp ce mai mulţi localnici care au venit odată cu ministrul adresau injurii echipei Declic", transmite Comunitatea Declic.

Iniţial, ministrul Mediului a refuzat să vorbească româneşte cu activistul de mediu Antoniu Bumb. Situaţia a escaladat după ce la faţa locului au apărut mai mulţi localnici care i-au agresat verbal pe membrii Declic, în prezenţa ministrului care nu a făcut eforturi să-i liniştească.

Dintr-o serie de imagini filmate de Declic, se vede cum doar poliţia a reuşit să-i potolească pe localnicii care adresau injurii membrilor Declic, în prezenţa ministrului Tanczos Barna.

Pe lângă acuzaţiile aduse membrilor Declic, ministrul Mediului a încercat chiar să justifice reacţia agresivă a oamenilor din jurul său:

"Sunteţi într-o campanie mincinoasă, josnică şi oamenii vă înjură pentru că faceţi acest lucru".

Reprezentanţii Declic se aflau în satul Sâncrăieni, judeţul Harghita, într-o campanie de informare privind protecţia parcurilor naţionale.

“Totul a decurs excelent, până am ajuns în satul ministrului. Chiar şi acolo, oamenii au vorbit cu noi, au fost curioşi ce avem de reproşat consăteanului lor. Asta până când a apărut chiar Tanczos Barna însoţit de mai multe persoane agresive. Am fost înjuraţi pe un ton extrem de ridicat. Din fericire, un echipaj de poliţie prezent la faţa locului a intervenit şi situaţia nu a escaladat. Este un comportament inacceptabil din partea unui ministru. Cerem ministrului Tanczos Barna să-şi prezinte imediat demisia de onoare şi să-şi ceară scuze public”, a declarat Antoniu Bumb, campaigner Declic.

“Caravana ruşinii” este o acţiune paşnică a Comunităţii Declic, desfăşurată în 22 de oraşe şi comune din judeţele Harghita şi Covasna.

Caravana a plecat, vineri, din Piaţa Constituţiei, din faţa Ministerului Mediului.

"Acţiunea este menită să arate adevărata faţă a ministrului Mediului, Tanczos Barna, ale cărui decizii duc la distrugerea pădurilor din parcurile naţionale.

Până la apariţia ministrului, în satul său, Caravana s-a desfăşurat fără niciun fel de conflicte", mai transmit membrii Declic.

Vă invităm să urmăriţi şi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne