VIDEO. Vîlceanu, primele declaraţii după altercaţia cu Florin Roman. Fostul ministru spune că e victima unui "bullying de Parlament"

Dan Vilceanu
Loredana Diacu
28.05.2024

Fostul ministru de Finanţe PNL, deputatul Dan Vîlceanu, a avut marţi o primă reacţie după altercaţia cu Florin Roman, altercaţie în urma căreia cel de-al doilea a avut nevoie de 5 zile de îngrijiri medicale.

"Nu o să fac declaraţii în legătură cu acest incident. Domnul Roman a dorit să facă, mă rog, acest circ, mă rog, n-are decât să-l facă. Aţi văzut imaginile, ele sunt mai urâte decât ce s-a întâmplat în realitate. A fost o îmbrânceală de 7-8 secunde, în care n-am încercat să-l lovesc şi nici nu l-am lovit", a spus Dan Vîlceanu, pe holurile Parlamentului, potrivit înregistrării video publicate de Euractiv.

Când reporterii i-au atras atenţia că pe filmarea care a apărut în spaţiul public se vede foarte clar că a încercat să îl lovească şi că imaginile sunt grăitoare şi reiese agresiunea fizică, Vîlceanu a spus: "Dacă îmi arătaţi şi mie imaginile când l-am lovit cu genunchiul sau altceva... nu mai spun nimic".

Despre faptul că pe imagini se vede cum îl ia de gât, îl îmbrânceşte şi se apropie de faţa dânsului, deputatul exclus din PNL susţine că s-a aplecat spre faţa lui Florin Roman pentru a-i spune ceva. "Nu vreau să spun ce i-am spus. I-am spus ce mi-a spus şi dânsul".

"Nu încercaţi să-l muscaţi?", întreabă presa.

"Nu, îi spun ceva", răspunde Vîlceanu.

"În faţă, nu la ureche?", insistă degeaba reporterul.

Vîlceanu a admis într-un final că nu "mă umple de mândrie acest incident, dar nici nu vin la Parlament să fiu înjurat".

"Vă rog să luaţi şi imaginile din plen şi o să vedeţi că nu aveam niciun fel de legătură cu domnul Roman, chiar l-am salutat, a început să spună nişte lucruri, dar nu cred că acest bullying de Parlament poate continua fără ca nimeni să vină să-l scoată pe domnul Roman din sală. Eu asta am făcut", a mai declarat deputatul.

Dan Vîlceanu a precizat că nici nu a mai vorbit de săptămâna trecută cu fostul lui coleg liberal şi nici n-are de gând să-i ceară scuze, pentru că "nu pot să îmi cer scuze unuia care vine la mine şi îmi spune ce mi-a spus dânsul". El a insistat asupra faptului că ar fi o victimă a bullyingului de Parlament, mai exact a şicanărilor din partea lui Florin Roman: "bullyingul de parlament trebuie să înceteze", a insistat el.

Deşi Vîlceanu a pretins că nu au existat nici muşcături, nici lovituri, raportul Institutului Naţional de Medicină Legală (INML) în cazul agresiunii la adresa deputatului PNL Florin Roman atestă leziuni pentru care are nevoie de 5 zile de îngrijiri medical.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor