Videoclip inedit: George, Charlotte şi Louis conversează cu omul de ştiinţă Sir David Attenborough [video]

Prinţul William şi soţia sa, Kate Middleton, au lansat pe profilul oficial @Kensingtonroyal un videoclip cu cei trei copii ai lor dialogând cu celebrul naturalist Sir David Attenborough.
George, Charlotte,                   Sir David Attenborough, Louis
George, Charlotte, Sir David Attenborough, Louis (screenshot tramite video)

Săptămâna trecută, naturalistul britanic Sir David Attenborough a vizitat familia ducelui de Cambridge în grădinile private ale Palatului Kensington. Cu această ocazie, Kate Middleton şi prinţul William au publicat fotografii inedite de la întâlnire. Prinţul George (7 ani), prinţesa Charlotte (5 ani) şi prinţul Louis (2 ani) pot fi văzuţi salutându-l pe omul de ştiinţă, cu zâmbetul pe buze. Şi Sir David Attenborough nu a venit cu mâinile goale. I-a dăruit prinţului George un dinte de rechin uriaş, vechi de 23 de milioane de ani, relatează Le Figaro.

Pentru prima dată, cei trei prinţişori de Cambridge sunt protagonişti, nu doar „însoţitori” ai părinţilor într-un eveniment oficial. Conversaţiile lor sunt adorabile.

Charlottei îi plac păianjenii

«Iubesc păianjenii! Mă bucur că-ţi plac şi ţie", îi răspunde bătrânul naturalist englez, în vârstă de 94 de ani, lui Charlotte, după ce aceasta i-a mărturisit că sunt animalele sale preferate. Sir David îi explică apoi într-un mod adecvat copiilor: «Sunt fiinţe minunate. Cine ştie de ce multor persoane le este frică de ei? Poate din cauza celor opt picioare păroase, dar chiar acestea îi permit păianjenului să se mişte în toate direcţiile. Nu ştii niciodată în ce direcţie vor merge. Sunt animale foarte inteligente”.

Una dintre priorităţile ducilor de Cambridge a fost să transmită celor trei copii interesul, curiozitatea şi dragostea pentru natură. Colaborarea familiei lui William cu Sir David Attemborough în cadrul proiectului ecologist Earthshot prize, anunţat în urmă cu o săptămână pe profilurile de socializare ale Kensington Royal, îi vizează pe micuţi implicaţi în prim plan.

Kate şi-a implicat copiii şi în proiectul grădinii sale dedicat copiilor „Back to nature” şi doreşte ca aceştia să petreacă cât mai mult timp în natură, mergând ori de câte ori este posibil la moşia lor din Norfolk.

Micuţului prinţ George îi plac gorilele de munte

Dacă Charlotte îl întreabă pe Sir David Attenborough despre păianjeni, George îi pune o întrebare mai „adultă”: „Care este următorul animal care va dispărea?” „Trebuie să sperăm că niciunul”, răspunde acesta. „Sunt atât de multe lucruri pe care le putem face pentru speciile pe cale de dispariţie. Le putem proteja”. Şi dă un exemplu istoric: „Acum 40 de ani am fost în Africa Centrală unde locuiau gorilele de munte. Erau foarte, foarte rare, erau doar 250 de exemplare. Le-am arătat imaginile la televizor şi acele imagini au făcut o mare impresie. Toată lumea credea că ar fi groaznic dacă ar dispărea. Mulţi oameni au trimis bani, mulţi au venit să ne ajute şi astăzi aceste gorile depăşeşte cifra de de o mie“ .

Baby Louis îşi face auzită vocea pentru prima dată

După Charlotte şi George, este rândul micului Louis, de doi ani şi jumătate, care îl întreabă pe Sir David Attenborough ce animal îi place cel mai mult: „Maimuţele! Pentru că sunt amuzante” este răspunsul bătrânului naturalist, care adaugă: „Pot să sară peste tot şi nu muşcă niciodată, cu excepţia cazurilor rare, dar dacă eşti atent nu se întâmplă. Dar nu le poţi avea acasă pentru că locuiesc în păduri. Ştii ce animale poţi ţine acasă? Un pisoi sau un căţeluş. Pe care îl preferi? Întrebare dificilă ... Poate un câine mic”.

Astfel, cu un videoclip de două minute şi jumătate, prinţişorii de Cambridge şi celebrul naturalist Sir David Attenborough, în vârstă de 94 de ani, au realizat un mic documentar despre ecologism şi animale la îndemâna celor mici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură