Viena va revoca măsurile ce permit imigranţilor să pătrundă în Austria dinspre Ungaria

Cancelarul austriac Werner Faymann
Cancelarul austriac Werner Faymann (lisabetta Villa / Getty Images)

Duminică, autorităţile austriece au declarat că plănuiesc să suspende măsurile de urgenţă care au permis, începând de sâmbătă dimineaţă, câtorva mii de refugiaţi blocaţi în Ungaria să ajungă în Austria şi Germania, conform Reuters.

Austria şi-a suspendat controalele de frontieră după ce câteva fotografii apărute pe Internet cu un copil sirian ce zăcea mort pe o plajă din Turcia a arătat europenilor ororile înfruntate de imigranţii suficient de disperaţi pentru a călători ilegal până în inima Europei, puternic divizată în ceea ce priveşte modul de rezolvare a crizei refugiaţilor.

După ce 71 de oameni s-au sufocat în spatele unui camion abandonat pe o autostradă austriacă în apropierea graniţei cu Ungaria, şi în weekend mii de imigranţi au pornit pe jos din Budapesta spre Austria, autorităţile austriece au căzut de acord cu Germania să suspende temporar anumite reguli care cer refugiaţilor să îşi înregistreze cererea pentru azil în prima ţară UE în care ajung.

Cancelarul austriac Werner Faymann a declarat că, totuşi, acea decizie este evaluată după discuţiile intense cu omologul său german Angela Merkel şi în urma unei convorbiri telefonice cu premierul ungar Viktor Orban, care s-a opus cu tărie suspendării regulilor.

“Am declarat mereu că aceasta este o situaţie de urgenţă în care trebuie să acţionăm rapid şi uman. Am ajutat peste 12.000 de persoane aflate într-o situaţie grea”, a declarat Faymann.

“Acum trebuie să ne îndepărtăm treptat de măsurile de urgenţă şi să mergem către normalitate, în conformitate cu legea şi demnitatea.”

Germania a declarat că se aşteaptă să primească 800.000 de refugiaţi şi imigranţi în acest an şi a făcut apel către alte state membre ale UE să îşi deschidă uşile.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe