"Vindem iluzii oamenilor". Cioloş aruncă la coş proiectul legii salarizării întocmit de Rovana Plumb

Proiectul legii salarizării realizat de fostul ministru social-democrat Rovana Plumb nu se ridică la înălţimea aşteptărilor lui Dacian Cioloş.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Premierul Dacian Cioloş a respins proiectul legii salarizării întocmit de fostul ministru al Muncii, Rovana Plumb, susţinând că este irealizabil din punct de vedere bugetar.

"Nu există încă un proiect de lege a salarizării finalizat. Ministerul Muncii a lucrat pe mai multe variante, nu s-a consultat cu Ministerul de Finanţe ca să vedem care sunt posibilităţile. Proiectul promovat de doamna Rovana Plumb este irealizabil din punct de vedere bugetar. Vreau un proiect care să ţină cont de posibilităţile bugetare ale Românie, altfel vindem iluzii oamenilor", a declarat Dacian Cioloş, citat de Mediafax.

În replică, fostul ministrul PSD al Muncii, Rovana Plumb, i-a transmis premierului că greşeşte, proiectul ei este sustenabil şi ar fi urmat să fie implementat gradual.

"Impactul bugetar pe care eu l-am lăsat a fost de 29 de miliarde, prin implementarea efectivă şi totală a întregii legi, ceea ce ar fi însemnat că acest impact de 29 de miliarde să se fi aplicat sau implementat în patru ani de zi. Şi, da, este sustenabil. (Am lăsat n.r.) în momentul în care am finalizat toate consultările cu tot ceea ce înseamnă federaţii sindicale, cu Comisia Europeană şi cu FMI, urmând ca, prin decizie, să putem să implementăm această lege într-o perioadă de 4-5 ani de zile", a precizat Rovana Plumb.

Premierul Dacian Cioloş a explicat că, în prezent, există mai multe variante de proiect de lege a salarizării bugetare lucrate de actualul ministru al Muncii, Ana Costea.

"Sunt mai multe variante care au fost lucrate de doamna ministru şi urmează să mai discutăm. Săptămâna trecută am avut o ultimă discuţie pe acest subiect şi aştept ca doamna ministru să vină cu o propunere pe care chiar să o putem lua în considerare. Dânsa a lucrat pe mai multe variante, dar fără să se coordoneze cu Ministerul de Finanţe, deci am nevoie şi de o coordonare şi cu Ministerul de Finanţe", a afirmat primul ministru.