Violator recidivist, eliberat mai devreme. Primeşte şi bani

(Captură Foto)

Un cetăţean condamnat la închisoare pentru viol şi tentativă de viol a beneficiat de reducerea pedepsei cu 180 de zile, cu titlul de măsură compensatorie, din cauza condiţiilor ”necorespunzătoare” din penitenciar şi, de asemenea, a primit şi despăgubiri în valoare de 3.000 euro de la Statul Român în urma sesizării Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

Decizia definitivă aparţine Curţii de Apel Oradea, relatează Mediafax.

”Curtea de Apel Oradea constată că inculpatul Hera Cristea Petru a primit despăgubiri în valoare de 3.000 euro de la Statul Român pentru perioada de privare de libertate cuprinsă între 20.04.2014 - 23.01.2015, în urma sesizării Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO). Constată că a executat în condiţii necorespunzătoare de detenţie începând cu data de 24 ianuarie 2015 un număr de 912 zile închisoare din pedeapsa de 3 ani şi 520 de zile închisoare pentru tentativă de viol, pentru care beneficiază de 180 zile închisoare considerate executate suplimentar cu titlul de măsură compensatorie. Având în vedere decizia ÎCCJ din aprilie 2018 scade 180 de zile închisoare considerate executate suplimentar ca urmare a compensării din restul de pedeapsă rămas neexecutat din pedeapsa de 3 ani şi 520 zile închisoare”, se arată în documentul citat.

Petru Cristea Hera, în vârstă de 47 de ani, a fost condamnat de mai multe ori la închisoare pentru săvârşirea a trei violuri şi a trei tentative de viol, fiind eliberat condiţionat în 21 septembrie 2017 după executarea a două treimi dintr-o pedeapsă de peste 4 ani primită în 2014 pentru o tentativă de viol. La o lună după eliberarea condiţionată, Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş anunţa că Petru Cristea Hera a încercat să îşi violeze mama, după ce a agresat-o fizic, cauzându-i leziuni traumatice ce necesitau un număr de 3 - 4 zile de îngrijiri medicale.