Violeta Alexandru: Tema întârzierilor în plata pensiilor este alimentată de PSD pentru a crea panică

Violeta Alexandru
Violeta Alexandru (Epoch Times România)

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a acuzat marţi, pe pagina sa de Facebook, că tema întârzierilor în plata pensiilor este alimentată de PSD pentru a crea panică.

"Pensiile prin bancă au fost livrate vineri, pe 10 ianuarie. Primul lucru pe care l-am făcut pe 6 ianuarie dimineaţa - să mă asigur că s-au declanşat toate procedurile şi pleacă banii către Bănci. Toate procedurile interne, Trezorerie – bănci etc. au fost accelerate din primul moment de după zilele de vacanţă. Întotdeauna s-au plătit până în 14 ale lunii. Sincer vă spun (şi nu aştept nimic în schimb), sunt un om cu sufletul împăcat că am făcut tot ceea ce se putea face. Nu cred să fi existat în ultimii ani o presiune mai mare înainte să fi ieşit din graficul de plăţi. Banii, de fapt, au ajuns mai repede în această lună pentru că am înţeles să mă implic. Odată rezolvat obiectivul propus, am trecut la pasul 2 - am convocat băncile la o şedinţă. Rolul meu ca ministru este să rezolv urgenţe (nu e zi fără urgenţă!) dar să şi îndrept problemele de sistem. Am discutat cu băncile astăzi, vom schimba Convenţiile, nu voi mai lăsa loc de interpretări. Convenţiile acestea erau din 2000, 2001, 2003", a precizat Violeta Alexandru.

Ministrul a subliniat că, până să vină ea în funcţie, nu i-a păsat nimănui să aducă termenii contractuali cât mai aproape de nevoile pensionarilor.

"Pensiile plătite de Poştă sunt achitate astăzi 14 ianuarie în procent de peste 70%. Primul lucru pe care l-am făcut pe 6 ianuarie dimineaţa - să mă asigur că s-au declanşat toate procedurile şi pleacă banii către Poştă. Procedurile prin care banii (care iniţial sunt în bilete la ordin, ajung în bănci de la care Poşta accesează cash) ajung de la Trezorerie la Bănci, la Poştă şi în teritoriu sunt mai complicate. Mult mai complicate şi, aş spune, rudimentare prin comparaţie cu cele care implică unităţile bancare. Dorinţa mea este să se termine de livrat mai devreme de 20 ale lunii, dată limită până la care se plătesc, de obicei, pensiile celor aflaţi la domiciliu. După ce văd lucrurile încheiate şi aici vom avea o evaluare şi vor urma decizii", a declarat Violeta Alexandru.

De asemenea, ministrul Muncii a ţinut să atragă atenţia că, deşi Poşta Română nu este în subordinea sa, lucrând împreună în ultimele zile, chiar vede o schimbare sub noul director.

"S-a înţeles apelul meu de a face eforturi, fiind după sărbători, ca banii să ajungă mai devreme la pensionari. Noul Director al Poştei Române, Horia Grigorescu, informează constant asupra graficului de plată pe toţi cei interesaţi să se informeze din la sursă oficială", a adăugat Violeta Alexandru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne