Violonist forţat să coboare din avion. A refuzat să depoziteze în cală instrumentul de zeci de mii de dolari

„Colegii muzicieni mă înţeleg, depozitarea viorii mele în cala avionului nu este o opţiune.” a spus Emmanuel Borowsky.
„Colegii muzicieni mă înţeleg, depozitarea viorii mele în cala avionului nu este o opţiune.” a spus Emmanuel Borowsky. (captură video)

Relaţia unui muzician cunoscut cu Southwest Airlines s-a deteriorat, deoarece a fost forţat să renunţe la zbor din cauza refuzului de a-şi depozita vioara de 80.000 de dolari în cala avionului.

Violonistul profesionist Emmanuek Borowsky s-a îmbarcat pe 5 noiembrie în zborul de la Aeroportul Regional Manchester-Boston spre Baltimore cu preţiosul său instrument, dar lucrurile au luat o turnură negativă, notează Classic FM.

„După ce m-am înregistrat seara trecută şi am ajuns devreme la poartă, am găsit în avion toate compartimentele de deasupra capului ocupate şi am aşezat vioara pe un loc disponibil. Drept răspuns, mi s-a cerut să îmi depozitez vioara în cală”, a scris Borowsky pe Facebook. „După cum ştiu colegii muzicieni, depozitarea viorii în cală nu este acceptabilă.”

Întârzierea l-a forţat să piardă întâlniri de afaceri cât şi prezentări la Universitatea din Maryland, College Park şi la Universitatea Towson, potrivit postării acestuia.

Borowsky deţine doctoratul în muzică de la Universitatea din Maryland şi a dat spectacole în 37 de ţări, potrivit websiteului său.

„Cu toate că sunt client loial al companiei de zbor Southwest Airlines şi o aleg ori de câte ori am ocazia, sunt foarte nemulţumit de modul în care am fost tratat în această dimineaţă”, a concluzionat el pe media socială.

„[Echipajul de la bordul avionului] nu a dorit deloc să mă ajute”, a precizat muzicianul mai târziu la Classic FM. „Ei mi-au oferit doar o opţiune de a călători: ori vioara ajunge în cală, ori cobor din avion. Nu a fost nici o negociere. Nu doream să mă cert, iar ei nu doreau să fie rezonabili, aşa că am fost obligat să renunţ la zbor”.

„Am zburat de multe ori, iar companiile şi Administraţia Aviaţiei Federale erau de obicei serviabili cu muzicienii. Nu am avut nicio problemă până acum”, a adăugat el.

Cu toate că replica de la Southwest nu a venit imediat după solicitarea făcută de Fox News, ei au oferit următoarea declaraţie:

„Regretăm că (Borowsky) a avut o experienţă neplăcută, deoarece noi tindem să oferim legendarele servicii Southwest în fiecare zbor. Înregistrările noastre indică faptul că muzicianul a fost printre ultimii care s-au îmbarcat în avionul plin şi, din păcate, a găsit spaţiile de depozitare de deasupra capului pline cu bagajele de mână ale clienţilor”.

Evidenţiem că este a doua oară în ultimele luni când un muzician a ajuns în paginile ziarelor pentru că a fost îndepărtat din avion de o companie mare de zbor americană din cauza problemelor legate de călătoria cu un instrument scump. La începutul lunii august, o muziciană fost dată afară din avion după ce a fost informată că violoncelul ei în valoare de 30.000 $ era „prea mare” pentru locul pe care l-a cumpărat pentru aceasta.