Viorel Hrebenciuc, autor al unui denunţ împotriva judecătorului CCR, Toni Greblă - surse

Victor Hrebenciuc
Victor Hrebenciuc (Epoch Times România)

Fostul deputat PSD, Viorel Hrebenciuc, ar fi depus un denunţ penal şi împotriva judecătorului CCR, Toni Greblă, relatează stiripesurse.ro, citând surse judiciare.

Conform primelor informaţii, denunţul formulat de Hrebenciuc, arestat preventiv în dosarul retrocedărilor de păduri, ar viza relaţiile judecătorului cu fondatorul şi proprietarul grupului Mechel, Igor Ziuzin, un miliardar rus care deţine combinatele metalurgice de la Târgovişte şi Câmpia Turzii.

Potrivit unor surse judiciare, convorbirile lui Toni Greblă ar fi fost interceptate timp de 6 luni în anul 2012, pe mandate de siguranţă naţională.

Stiripesurse.ro mai relatează că în urma noilor informaţii furnizate de Viorel Hrebenciuc, procurorii DNA iau în calcul ca, în cursul săptămânii viitoare, să ceară Parlamentului un aviz pentru arestarea preventivă a lui Toni Greblă.

Reamintim că Toni Greblă a fost pus sub urmărire penală pe 22 ianuarie, fiind acuzat de trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de constituirea unui grup infracţional organizat care avea scopul de a face exporturi ilegale în Rusia.

Scopul grupului era, potrivit procurorilor anticorupţie, de "a iniţia raporturi comerciale (export produse agro-alimentare) pe linia România-Federaţia Rusă, cu interpunerea Turciei, pentru eludarea deciziei de instituire de către Rusia a unui embargou unilateral asupra importului de produse agro-alimentare din Uniunea Europeană".

Membrii grupului s-au întâlnit de mai multe ori, atât în ţară, cât şi în afara ţării, "acţionând coordonat pentru îndeplinirea scopului pentru care s-au constituit", iar în perioada 2014 – 2015 ar fi efectuat "acte pregătitoare în vederea săvârşirii infracţiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate".

Finul lui Toni Greblă, afaceristul rom Ion Bîrcină, împreună cu persoane din anturajul său, ar fi întreprins demersuri în vederea achiziţionării de produse de la diverse societăţi comerciale specializate în prelucrarea şi conservarea cărnii (abatoare), în vederea comercializării acestora în spaţiul ex-sovietic.

Cu sprijinul lui Bartolomeu Săvoiu, un personaj cu importante relaţii în mediul oamenilor de afaceri de naţionalitate turcă, Ion Bîrcină, împreună cu un cetăţean turc, a iniţiat mai multe discuţii privind exportul de cereale, materiale de construcţii şi/sau produse de minerit în Federaţia Rusă şi Republica Moldova.

La rândul său, Viorel Hrebenciuc a fost trimis în judecată în dosarul retrocedărilor de păduri, pe banca acuzaţilor stând şi fiul său.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne