Viorel Hrebenciuc liber şi de constrângerile arestului la domiciliu

Victor Hrebenciuc
Victor Hrebenciuc (Epoch Times România)

Magistraţii Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie au respins contestaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie faţă de plasarea sub control judiciar a lui Viorel şi Andrei Hrebenciuc, Paltin Sturdza, Dan Bengescu şi a fostului judecător Lorand András Ordog, anterior judecaţi în arest la domiciliu în dosarul retrocedărilor de păduri.

În 23 iunie, ÎCCJ a hotărât că cei cinci, judecaţi în arest la domiciliu în dosarul retrocedărilor de păduri, să fie plasaţi sub control judiciar. Decizia a fost contestată la Completul de cinci judecători, care luni a dat o decizie definitivă în cazul cererilor de înlocuire a măsurilor preventive.

Reamintim că în acest dosar, vizând retrocedarea unei uriaşe suprafeţe de păduri, au fost trimişi în judecată pe lângă cei doi Hrebenciuc şi fostul deputat Ioan Adam, senatorul Tudor Chiuariu precum şi 13 persoane.

Viorel Hrebenciuc, Ion Adam, Gheorghe Paltin Sturdza, presupus moştenitor a peste 43.000 de hectare de pădure din judeţul Bacău şi Dan Costin Bengescu sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional prin care urmăreau să obţină venituri prin cumpărare de influenţă sau folosirea funcţiilor.

Păgubită în acest dosar este Romsilva, care a pierdut aproape 304 milioane de euro după ce Sturdza a reuşit să intre în posesia celor peste 43.000 de hectare de pădure.

În acest dosar a fost menţionat şi numele socrului lui Victor Ponta, Ilie Sârbu, despre care Viorel Hrebenciuc susţinea că-l va folosi ca să-l "calce pe cap" pe directorul Romsilva. După ce iniţial în presă au apărut stenograme pe acest subiect, în ultimele luni nu s-a mai auzit nimic despre implicarea sau neimplicarea lui Sârbu în această poveste.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.