Virusul gripei aviare confirmat în şase ţări europene

Şase ţări europene au raportat că au fost lovite de o epidemie de gripă aviară, o boală infecţioasă la păsări care ar putea ameninţa avicultura din ţările respective.
Raţe moţate.
Raţe moţate. (Captură Foto)

Organizaţia Mondială pentru Sănătatea Animalelor (OIE) a declarat joi că o tulpină severă de gripă aviară a fost raportată în Germania, Elveţia, Polonia, Austria, Ungaria şi Croaţia.

Rapoartele veterinare oficiale postate pe website-ul OIE au arătat că virusul H5N8 a fost descoperit în această săptămână în landul german nordic Schleswig-Holstein la 58 de raţe moţate, la o lişiţă şi la un pescăruş.

O epidemie similară în Elveţia a fost raportată la raţe.

Între timp, Polonia şi Austria au raportat cazuri de gripă aviară la câteva tipuri de păsări sălbatice.

Polonia a raportat de asemenea o epidemie de H5N8 la raţe şi un pescăruş în apropierea graniţei cu Germania, în timp ce Croaţia a declarat că a înregistrat virusul în partea estică a ţării.

Ungaria a descoperit virusul la o lebădă în apropierea frontierei cu Serbia, conform rapoartelor.

Guvernul olandez a declarat miercuri că a ordonat fermierilor din Olanda să îşi menţină păsările în interior, după ce au fost raportate infecţii în celelalte ţări.

Păsările sălbatice migratoare pot transmite gripa aviară la păsările de curte.

Virusul H5N8 este contagios la păsări dar, totuşi, nu a fost descoperit niciodată la oameni.

În 2014, virusul a dus la o campanie masivă de sacrificare a păsărilor în Uniunea Europeană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe