Virusul Wuhan. Cum arată bilanţul din Italia: 11 morţi şi peste 350 de persoane infectate

Rezidenţi ai oraşului italian Casalpusterlengo poartă măşti de protecţie în timp ce merg la un supermarket, 23 februarie 2020
Rezidenţi ai oraşului italian Casalpusterlengo poartă măşti de protecţie în timp ce merg la un supermarket, 23 februarie 2020 (Getty Images)

Alte trei persoane în vârstă din regiunea italiană Lombardia au murit după ce au contractat coronavirusul. Victimele sunt un bărbat în vârstă de 84 de ani din Nembro, în provincia Bergamo, un altul în vârstă de 91 de ani din San Fiorano şi o femeie de 83 de ani din Codogno, ultimii doi fiind din provincia Lodi, anunţă La Repubblica.

Cele trei cele mai recente decese au fost anunţate de Comisarul de protecţie civilă Angelo Borrelli.

În plus, în cursul zilei de marţi, a fost anunţat decesul unei femei în vârstă de 76 de ani, la spitalul din Treviso, regiunea Veneto. Femeia fusese declarată „pozitiv” cu coronavirus şi internată la reanimare pentru complicaţii respiratorii.

În încercarea de a mai calma spiritele, consilierul regional Giulio Gallera afirma că cei decedaţi şi confirmaţi cu coronavirus aveau un tablou clinic complicat, suferind de alte boli, iar infecţia cu virusul Wuhan ar fi fost „aproape o cauză care a contribuit” la decesul acestora.

În prezent, în Italia, numărul persoanelor infectate cu coronavirus şi decedate a ajuns la 11 - 9 morţi în regiunea Lombardia şi alţi 2 în Veneto.

Cele peste 350 de cazuri de infecţie cu virusul Wuhan înregistrate în Italia fac din ţara peninsulară cel mai mare focar din afara Asiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe