Virusul Wuhan: Focarul se accelerează şi în Rusia. 300 de cazuri noi

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său comunist chinez Xi Jinping îşi strâng mâinile după discuţiilor lor de la Kremlin, Moscova, în 5 iunie 2019
Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său comunist chinez Xi Jinping îşi strâng mâinile după discuţiilor lor de la Kremlin, Moscova, în 5 iunie 2019 (Alexander Zemlianichenko/AFP/Getty Images)

Rusia a confirmat luni 302 noi infecţii cu coronavirus, ridicând numărul oficial al cazurilor la 1.836. Saltul înregistrat este cel mai mare de până acum.

Nouă persoane au fost ucise din cauza pneumoniei declanşate de virus.

Statisticile oficiale ale Rusiei - care sunt încă mai mici decât cele din ţările europene - au stârnit suspiciuni. Experţii avertizează că, în Rusia, capacitatea de testare este împiedicată de birocraţie, iar oficialii avertizează că numărul real de cazuri este probabil mult mai mare.

Majoritatea cazurilor sunt la Moscova. Săptămâna trecută, Moscova a schimbat modul în care îşi contabilizează cazurile de coronavirus, pacienţii fiind consideraţi pozitivi la un singur test şi nu după trimiterea şi confirmarea mai multor mostre la un laborator din Novosibirsk pentru verificări.

Începând de luni, toţi cei 12 milioane de locuitori ai Moscovei sunt rugaţi să rămână în casele lor cu puţine excepţii.

La nivel mondial, virusul a infectat peste 720.000 de oameni şi a ucis mai mult de 33.000. Statisticile includ cifrele oficiale ale Chinei, considerate falsificate de regimul comunist.