Virusul Wuhan în RM: Numărul cazurilor noi în creştere. 11 decese, dintre care 2 asistente medicale

Criza coronavirus loveste Romania
Criza coronavirus loveste Romania (Epoch Times România)

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus în Republica Moldova a început din nou să crească. Astfel, pe parcursul zilei de miercuri, 8 iulie, în urma testării a 1285 de persoane, au fost înregistrate alte 330 cazuri noi de infectare cu COVID-19, ceea ce ridică bilanţul la 18.471 cazuri.

Un alt caz de import, din Federaţia Rusă, înregistrat pe parcursul zilei de astăzi, restul fiind cu transmitere locală din Chişinău 119, Comrat şi Soroca câte 25, Transnistria 15 (Total 1290), Călăraşi 14, Bălţi 13, Orhei 11, Anenii Noi 9, Glodeni 8, Basarabeasca, Ceadâr-Lunga, Criuleni şi Făleşti câte 7, Ştefan Vodă, Taraclia şi Vulcăneşti câte 6, Ialoveni 5, Dubăsari, Floreşti, Hânceşti şi Ungheni câte 4, Cahul, Rezina Sângerei şi Străşeni câte 3, Briceni, Drochia şi Teleneşti câte 2, Cantemir, Căuşeni, Donduşeni, Edineţ, Ocniţa şi Râşcani câte 1 caz.

Din numărul total de cazuri din această zi, 17 sunt lucrători medicali, dintre care medici 3, asistenţi medicali 13, personal auxiliar 1. Astfel, până în prezent, numărul total al personalului medical infectat cu virusul Wuhan a ajuns la 2578.

Totodată, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a anunţat că miercuri, doi lucrători medicali au pierdut lupta cu infecţia, fiind vorba despre Tatiana Ghimpu în vârstă de 57 ani, care a activat în calitate de asistentă medicală în cadrul Spitalului Raional Briceni şi Melania Scorpan, în vârstă de 65 ani, care a activat în calitate de asistentă medicală în cadrul Spitalului Clinic Bălţi, secţia ATI, Pediatrie. Până în prezent, din cauza coronavirusului, în Moldova au decedat 28 lucrători medicali.

Alte 9 persoane şi-au mai pierdut viaţa în urma infectării cu virusul Wuhan: o femeie de 69 ani din Cimişlia, o femeie de 57 ani din Ceadîr-Lunga, un bărbat de 59 ani din Chişinău, un bărbat de 80 ani din Ialoveni, o femeie de 89 ani din Ungheni, un bărbat de 62 ani din Bălţi, un bărbat de 66 ani din Ungheni, un bărbat de 51 ani din Chişinău, o femeie de 66 ani din Vulcăneşti.

Până acum, 11.549 persoane au fost declarate tratate de COVID-19, iar 614 persoane au decedat, dintre care 11 doar astăzi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe