Virusul Wuhan poate provoca pierderea auzului [studiu]

.
. (pixabay.com)

Virusul Wuhan ar putea provoca pierderea auzului subit şi pentru totdeauna, au descoperit medicii, care au atras atenţia că asemenea probleme trebuie să fie identificate rapid şi tratate cât mai repede, pentru a preveni pierderea iremediabilă a auzului, relatează The Guardian.

Este cunoscut faptul că infecţia cu virus Wuhan, cunoscută sub numele de COVID-19, deteriorează o mulţime de organe, începând cu plămânii, rinichii, ficatul, chiar creierul, afectând şi interiorul vaselor de sânge, potrivit numeroaselor studii publicate până în prezent.

Experţii de la University College din Londra citează cazul unui bărbat de 45 de ani care a fost internat la terapie intensivă pentru Covid-19. La o săptămână după ce a părăsit secţia de terapie intensivă, barbatul a raportat apariţia simptomului de tinitus - ţiuit în urechi.

Testele ulterioare au dezvăluit că bărbatul îşi pierduse auzul la urechea stângă - o situaţie în care urechea internă sau nervul care transmite sunetul la creier este inflamat sau deteriorat.

Cazul a fost tratat cu steroizi, rezultând un succes parţial.

Cazul este primul incident de acest fel raportat în Regatul Unit, însă au mai fost semnalate cazuri similare în alte ţări.