Vlad Gheorghe: Mi-au contestat candidatura. Românii sunt forţaţi să trimită la UE numai Dăncile, marionete, absenţi şi neaveniţi

Vlad Gheorghe
Vlad Gheorghe (Facebook/VladGheorgheMEP)
Andrei Pricopie
24.04.2024

Fostul lider USR Vlad Gheorghe a anunţat, miercuri, pe pagina sa de socializare, că i-a fost contestată candidatura ca independent la alegerile pentru Bruxelles care vor avea loc pe 9 iunie.

"Breaking news. Mi-au contestat candidatura ca independent la alegerile europarlamentare din 9 iunie. Mă aşteptam, am şi declarat public când am depus cele 119523 de semnături că este probabil să primesc astfel de contestaţii. Nu mă tem, nu sunt intimidat, nu am emoţii. Am bătut ţara şi am stat în stradă, am fost în comunităţi din diaspora, am primit mii de semnături de la români prin poştă şi curier, nu am de ce să mă feresc de o procedură permisă de lege şi care, la urma urmei, face parte din joc", a declarat Vlad Gheorghe.

În opinia deputatului european, este lipsit de importanţă cine sunt contestatarii, la fel de neimportant este şi motivul pentru care au depus contestaţia.

"Este un drept al oricărui cetăţean, aşa cum este şi dreptul de a candida şi de a fi ales - îngrădit însă de partidele care de 34 de ani folosesc legea strict în favoarea lor, ca instrument de eliminat concurenţa. Am zis-o şi-o repet - să pui 100000 semnături pragul necesar pentru ca un independent să poată participa la alegerile europarlamentare înseamnă că vrei să limitezi drepturile garantate de Constituţie. Intenţia de a păstra doar pentru 'speciali' locurile eligibile este clară. Democraţia este afectată şi nu e aşa, ceva abstract, doar să ne-auzim vorbind", a precizat Vlad Gheorghe.

Potrivit europarlamentarului ex-USR, pur şi simplu cetăţenii sunt văduviţi de o reprezentare corectă, "adică nu pot alege pe cine vor ei, sunt forţaţi să trimită la UE numai absenţi, marionete, Dăncile şi neaveniţi, tot ce le bagă partidele pe gât pe listele scoase din burtă".

"Şi atunci nu-i de mirare că românii sunt discriminaţi, că România nu contează la masa mare europeană, că Austria ne ţine pe la cozi în afara Schengen şi tot aşa. Da, legea trebuie schimbată urgent - cât timp va exista în această formă persistă riscul să fie eliminaţi candidaţi în mod arbitrar, iar partidele mari să fie privilegiate. Mesajul meu pentru toţi cei care-şi imaginează că astfel de acţiuni mă fac să renunţ, să mă smiorcăi, să nu mai spun ce am de spus: nu se va întâmpla. Rămân independent şi vocea românilor în Parlament. Am încrederea că #ReuşimÎmpreună, binele va învinge şi tura asta, iar pe 9 iunie ne vedem la urne, să le-arătăm celor pe care-i încurcăm ce înseamnă cu adevărat #votezcontez", a conchis Vlad Gheorghe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor