Vlad Voiculescu, către Grindeanu: "Să vă fie ruşine de oamenii pe care îi lăsaţi fără medicamente!"

Prin măsurile pe care le ia şi prin lăsarea de izbelişte a mecanismelor implementate de tehnocraţi la Ministerul Sănătăţii, Guvernul PSD/ALDE lucrează contra pacienţilor, medicilor, spitalelor, farmaciilor şi bugetului de stat, arată Vlad Voiculescu.
Vlad Voiculescu(Ministrul Sanatatii)
Vlad Voiculescu(Ministrul Sanatatii) (Florin Chirila/Epoch Times)

Acuzat luni de premierul Grindeanu de lipsa unor medicamente, fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu îi dă o replică dură acestuia, acuzându-l că răspândeşte inepţii şi minciuni care nu ţin loc nici de medicamente, nici de spital.

"Domnule Grindeanu, să vă fie ruşine! Şi nu de mine, ci de toţi oamenii care v-au votat şi pe care îi lăsaţi fără medicamente!", i se adresează Voiculescu premierului printr-o postare pe Facebook.

Reacţia lui Voiculescu survine la scurtă vreme după ce pe fundalul veştii că scăderea abruptă, cu 35% a preţului medicamentelor promisă şi anunţată de PSD pentru 1 aprilie ar putea duce la dispariţia a 58 de medicamente cu cotă de piaţă de peste 55%, Grindeanu a dat vina pe fostul ministru al sănătăţii, Vlad Voiculescu, pentru lipsa unor medicamente.

"Lucrurile nu sunt foarte simple la Ministerul Sănătăţii şi trenează de un an de zile anumite probleme care trebuie rezolvate. Vă dau un exemplu: lipsa anumitor medicamente. MS a fost anul trecut notificat de lipsa unor medicamente şi nu s-a luat nicio măsură, acum s-au declanşat procedurile. Mi se pare cea mai gravă situaţie", a declarat astăzi, Grindeanu, la ieşirea de la Ministerul Sănătăţii.

Reacţia lui Vlad Voiculescu la acuzaţiile aduse de Grindeanu:

În opinia lui Vlad Voiculescu, premierul Grindeanu nu şi-a făcut temele şi dă vina pe tehnocraţi, ceea ce nu este nimic nou. Însă, "să spună că eu nu am luat nicio măsură pentru lipsa medicamentelor, asta întrece orice limită a nesimţirii şi a ridicolului, chiar şi pentru acest guvern", se arată revoltat fostul ministru.

În acest context, Voiculescu reaminteşte că în urma noii metodologii de preţuri (ordinul 75) al ministrului (PSD) Bănicioiu, peste 1.700 medicamente au fost retrase de pe piaţă. După ce tehnocraţii au schimbat această metodologie de preţuri, prioritizând medicamentele esenţiale (conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii), vaccinurile şi produsele din sânge şi plasmă care dispăruseră de pe piaţă punând în pericol viaţa a mii de pacienţi, PSD/ALDE şi "guvernul domnului Dragnea" se pregătesc să anuleze această metodologie.

Vlad Voiculescu mai reaminteşte că tot el a fost cel care a implementat primul sistem în TIMP REAL şi TRANSPARENT de raportare a lipsei medicamentelor! Se numeşte www.medicamente-lipsa.ro şi că acest sistem a funcţionat fără nicio problemă până la predarea mandatului său.

"De când am plecat şi până astăzi sunt peste 250 de cereri de la oameni care aşteaptă răspuns de la actualul guvern. Mai lucrează cineva acolo?", se întreabă Voiculescu.

Fostul ministru aminteşte şi că împreună cu STS a implementat primul sistem de monitorizarea a stocurilor în timp real, graţie căruia Ministerul şi Agenţia Naţională a Medicamentului ştiu în fiecare moment (!!!) exact câte fiole/cutii/flacoane/etc. există din fiecare medicament din această ţară! Acest sistem este funcţional şi trebuie doar cineva să îşi dea interesul şi să ia măsurile care se cuvin, spune Voiculescu.

"Ordinul care defineşte OBLIGATIA DE SERVICIU PUBLIC al distribuitorilor - adică, pe româneşte: daca un medicament este în România, distribuitorii au OBLIGATIA să îl pună la dispoziţia spitalelor şi farmaciilor din România!... prin acest ordin se pune frână EXPORTULUI PARALEL!", mai scrie Voiculescu.

În concluzie, Voiculescu arată că măsurile guvernul PSD-ALDE de până acum şi mai ales faptul că lasă de izbelişte mecanismele pe care el le-a lăsat funcţionale la MS, dăunează pacienţilor, medicilor, spitalelor, farmaciilor şi bugetului de stat.

În termeni financiari, singurul beneficiar al acestei situaţii sunt distribuitorii de medicamente care fac export paralel, cu alte cuvinte vând în altă parte, pe bani buni, medicamentele destinate românilor, arată Voiculescu. În termeni politici, beneficiarul este PSD-ALDE... care "minţind cu neruşinare în campania electorală au luat voturile românilor, români care acum vor suferi în urma dispariţiei medicamentelor şi a întoarcerii (în câteva luni, când nu o să mai poată să dea vina pe tehnocraţi) la epoca "avem de toate, tratăm ca în Germania".

"A trecut campania. Nu mai este un joc politic! Inepţiile şi minciunile pe care le răspândesc nu ţin loc nici de medicamente, nici de spitale. PSD a câştigat alegerile. Ar face bine să se apuce de treaba sau măcar să nu distrugă ce s-a făcut bun!, i se adresează Voiculescu lui Grindeanu.

În final, Vlad Voiculescu reaminteşte că la 1 ianuarie 2015, catalogul medicamentelor - CANAMED - cuprindea 6.114 produse, aceasta în condiţiile în care numărul de dosare de preţ pentru medicamente depuse la Ministerul Sănătăţii era, la preluarea mandatului său, în iunie 2016 de 4.400.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne