Vladimir Bukovski, cunoscut critic al lui Vladimir Putin, despre moartea lui Litvinenko

LONDRA, Regatul Unit: Marina Litvinenko, (s) sotia fostului spion rus, Alexander Litvinenko vorbind cu disidentul rus Vladimir Bukovsky (d) in timp ce participa la funerariile lui Alexander Litvinenko la cimitirul Highgate in Londra, 07 Decembrie 2006.
LONDRA, Regatul Unit: Marina Litvinenko, (s) sotia fostului spion rus, Alexander Litvinenko vorbind cu disidentul rus Vladimir Bukovsky (d) in timp ce participa la funerariile lui Alexander Litvinenko la cimitirul Highgate in Londra, 07 Decembrie 2006. (ODD ANDERSEN / AFP / Getty Images)

Joi, la Londra, la Cimitirul Highgate din Londra, a avut loc inmormantarea fostului agent al serviciilor ruse de informatii, Aleksandr Litvinenko, despre care se crede ca a fost otravit si ca ar fi murit din cauza unei intoxicatii radioactive.

Dupa inmormantare, Vladimir Bukovski, un prieten al decedatului si totodata un critic recunoscut al presedintelui Federatiei Ruse, Vladimir Putin, a declarat ca pentru autoritatile britanice si pentru guvernul Marii Britanii aceasta crima reprezinta o adevarata piatra de incercare.

"El a fost asasinat de agentii rusi si, intr-un anume sens, fapta este fara precedent in istoria acestei tari. Un cetatean britanic a fost omorat in mod las si brutal, pe pamantul britanic, de catre agenti ai unei puteri straine. Ma intreb ce va face acum guvernul dumneavoastra", a afirmat Vladimir Bukovski.

Stiri contradictorii legate de starea sanatatii omului de afaceri rus Dmitri Kovtun

Aproximativ 50 de rude si prieteni au asistat la inmormantarea care s-a desfasurat la Cimitirul Highgate din capitala britanica, printre acestia numarandu-se liderul cecen Ahmad Zakaev si miliardarul rus Boris Berezovski.

Intre timp, la Moscova informatiile in legatura cu starea sanatatii omului de afaceri rus Dmitri Kovtun, una dintre ultimele persoane care l-a vazut pe defunct la Londra, inainte ca acesta sa fie otravit, sunt destul de contradictorii.

Citand surse medicale, Agentia rusa de presa INTERFAX a transmis ca lui Kovtun i-au fost grav afectate organele vitale, mai ales ficatul si rinichii, dar aceste afirmatii au fost respinse de un avocat, care a subliniat ca persoane care il reprezinta pe Kovtun i-au spus ca starea bolnavului a ramas neschimbata.

Joi, procurorii rusi anuntasera ca Dmitri Kovtun sufera de o boala provocata de radiatii si ca el ar fi victima unei tentative de asasinat.

(Bazat pe stiri furnizate de RADOR)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe