WikiLeaks anunţă o nouă tranşă de dezvăluiri - direct împotriva lui Hillary Clinton

WikiLeaks a avertizat duminică politicienii pe Twitter că va trimite o nouă tranşă de dezvăluiri, majoritatea vizând-o pe candidata prezidenţială democrată Hillary Clinton.
(Captură Foto)

În acelaşi mesaj postat pe Twitter, WikiLeaks – despre al cărui fondator se crede că ar fi blocat în interiorul ambasadei ecuadoriene din Londra – a apelat la susţinătoril să facă donaţii financiare grupului.

“Săptămâna următoare, trecem în etapa a treia a acoperirii alegerilor americane. Susţineţi-ne puternic: https://shop.wikileaks.org/donate”, scria în mesaj.

Campania lui Hillary Clinton a primit deja lovituri serioase din cauza utilizării unui server privat de email în perioada 2009-2013, când aceasta deţinea funcţia de secretar de stat. FBI a lansat o nouă investigaţie asupra unor materiale recent descoperite.

Anterior, WikiLeaks a publicat emailuri ale şefului campaniei Clinton, John Podesta, precum şi emailuri ale Comitetului Naţional Democrat.

Hackerul român Guccifer 2.0, care a fost creditat cu obţinerea documentelor, afirmă că a acţionat pe cont propriu, dar democraţii americani susţin că mişcarea este condusă de Rusia pentru a-l susţine pe candidatul republican Donald Trump.

Între timp, unele rapoarte media americane au sugerat că s-ar putea ca noua tranşă de informaţii să nu se refere doar la Clinton.

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a susţinut anterior că va publica, de asemenea, documente despre Trump, dacă obţine astfel de documente.