WikiLeaks: Ecuadorul a blocat Internetul lui Assange după publicarea discursurilor lui Clinton pentru Goldman

Situaţia lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, se complică în ambasada ecuadoriană din Londra, în ciuda asigurărilor oferite de Ecuador că azilul său rămâne în vigoare.
(Captură Foto)

Controversatul website WikiLeaks a susţinut că legătura de Internet a lui Julian Assange a fost blocată de Ecuador în 15 octombrie. Platforma pentru informare a scris într-un mesaj pe Twitter că Internetul lui Assange a fost blocat la scurt timp după publicarea unor discursuri susţinute de Hillary Clinton pentru Goldman Sachs.

În plus, WikiLeaks a publicat o serie nouă de emailuri ale preşedintelui campaniei prezidenţiale a lui Hillary Clinton, John Podesta, indicând faptul că, în ciuda presupusei interferenţe cu Internetul lui Assange, website-ul continuă să funcţioneze. Învinuirea ambasadei ecuadoriene pentru pana de Internet a avut loc la câteva ore după postarea unui mesaj anterior pe Twitter, care a susţinut că legătura de Internet a lui Assange a fost “blocată în mod intenţionat” de către o organizaţie sau persoană ce acţionează în numele unui stat, adăugând că au fost activate planurile de urgenţă pentru a se asigura că publicarea informaţiilor continuă nestingherită.

Ambasada ecuadoriană încă nu a făcut nicio declaraţie cu privire la accesul lui Assange la Internet. Totuşi, ministrul ecuadorian de Externe Guillaume Long a declarat că Assange rămâne în continuare sub protecţia Ecuadorului. “Circumstanţele care au dus la acordarea azilului rămân în vigoare”, a precizat Long, conform Reuters.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe