Wimbledon 2019. Simona Halep vs Cori Gauff (Statele Unite) în optimile de finală! Declaraţiile celor două combatante

Halep a acces în optimile competiţiei londoneze după 6-3, 6-1 cu belarusa Victoria Azarenka, în timp ce Gauff - surpriza acestei ediţii în vârstă de doar 15 ani, a eliminat-o pe slovena Polona Hercog cu 3-6, 7-6 (9/7), 7-5.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Simona Halep (27 ani, 7 WTA) o va întâlni în următoarea rundă a circuitului de Mare Şlem de la Wimbledon pe tânăra jucătoare americană Cori Gauff (15 ani, 313 WTA) - venită din calificări, care a uimit până acum pe iarba competiţiei din Marea Britanie, eliminând pe rând sportive mult mai puternice şi cu experienţă, Venus Williams (Statele Unite 39 ani, 44 WTA), Magdalena Rybarikova (Slovenia 30 ani, 139 WTA), respectiv Polona Hercog (28 ani, 60 WTA).

"Nu am jucat niciodată împotriva ei şi nu am văzut niciun meci de-al ei. Ştiu că a învins-o pe Venus şi cu siguranţă e un rezultat bun. Să joci în turul III la Wimbledon la 15 ani e uimitor. Dar nu ştiu multe despre ea", a mărturisit fosta lideră WTA despre viitoarea sa oponentă.

Gauff a acces în faza superioară a circuitului după ce a depăşit-o în turul trei pe Polona Hercog, tânăra speranţă a Americii revenind admirabil pe final, salvând două mingi de set, adjudecându-şi victoria când nimeni nu se aştepta. Partida a durat două ore şi 45 de minute.

"Am urmărit-o de multe ori, evident. Nu m-am antrenat cu ea niciodată, aşa că nu ştiu cum voi simţi mingea atunci când vom juca, însă ştiu ce stil de joc are pentru că am urmărit-o atât de mult. E o jucătoare diferită faţă de adversarele pe care le-am întâlnit până acum, dar toate sunt diferite în felul lor şi fiecare partidă e altfel. Nu cred că mă voi schimba în vreun fel pentru că acum joc cu unul dintre capii de serie", a declarat Gauff la conferinţa de presă organizată după duelul cu Hercog.

Partida dintre Halep şi Gauff este programată luni după-amiază.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport