WSJ: băncile de investiţii şi-au redus personalul cu 4% în trimestrul al treilea

(photos.com)

Băncile de investiţii şi-au redus personalul în trimestrul al treilea în încercarea de a diminua costurile şi a se adapta la presiunile care sunt aşteptate să continue în activitatea de tranzacţionare, transmite Wall Street Journal.

Potrivit unui studiu realizat de firma de cercetare Coalition, în trimestrul al treilea al acestui an personalul celor mai mari bănci de investiţii din lume a scăzut cu 4% în ritm anual, acesta fiind al patrulea trimestru consecutiv de scădere.

Pe domenii de activitate, personalul băncilor care se ocupă cu operaţiunile cu instrumente cu venituri fixe, valute şi mărfuri - 'FICC' - a scăzut cu 10%. De asemenea, personalul care se ocupă cu tranzacţiile cu acţiuni a scăzut cu 2% iar în domeniul investment banking personalul a scăzut cu 1%.

Cea mai mare parte a restructurărilor a venit de la bănci europene precum Barclays şi Credit Suisse care şi-au diminuat semnificativ operaţiunile cu instrumente cu venituri fixe. În luna mai a acestui an Barclays a anunţat că va elimina 7.000 de locuri de muncă la banca sa de investiţii până în 2016.

Datele din raportul Coalition nu includ şi angajările de noi absolvenţi. Cu toate acestea firma susţine că discuţiilor cu băncile şi agenţiile de recrutare de personal arată că băncile au început să înlocuiască angajaţii de top cu cei de la nivelele inferioare în încercarea de a-şi respecta angajamentele de a continua să angajeze absolvenţi şi a reduce în acelaşi timp costurile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie