Zeci de mii de persoane protestează în Paris împotriva căsătoriilor între homosexuali

În ciuda faptului că Franţa a legalizat căsătoria între persoane de aceleaşi sex în 2013, peste 20.000 de persoane au protestat împotriva acestei legi în Paris. Demonstraţia a avut loc cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile primare conservatoare pentru prezidenţialele din 2017.
Opozanţii căsătoriei între homosexuali protestează în Paris în 16 octombrie 2016.
Opozanţii căsătoriei între homosexuali protestează în Paris în 16 octombrie 2016. (Captură Foto)

După doi ani departe de lumina reflectoarelor, mişcarea împotriva mariajului între homosexuali Manif Pour Tous (Protest pentru Toţi) a fost reactivată, duminică. Conform datelor oferite de poliţie, între 23.000 şi 24.000 de persoane s-au adunat în Piaţa Trocadero din vestul Parisului, pentru a protesta împotriva legilor franceze privind mariajul între persoanele de acelaşi sex.

Organizatorii au susţinut că la protest au participat aproximativ 200.000 de persoane, deşi poliţia a publicat cifre semnificativ mai mici.

Manifestanţii au mărşăluit pe străzi fluturând steagul francez şi culorile mişcării – albastru şi roz. Pe unele pancarte au fost scrise mesaje precum, “Cu toţii pentru familie” sau “În 2017 voi vota pentru familie”.

Aproximativ 100 de activişti pentru drepturile homosexualilor au organizat, de asemenea, un contra-protest în centrul oraşului, cuplurile de homosexuali sărutându-se în apropiere de Place de la Republique. Sondajele de opinie arată că majoritatea francezilor nu doresc ca legea privind mariajul între homosexuali să fie anulată.

Fostul preşedinte Nicolas Sarkozy, nominalizat în tabăra conservatorilor pentru alegerile prezidenţiale şi care în prezent se află în urma rivalului său Alain Juppe în sondaje, a declarat că legile privind mariajul între persoane de acelaşi sex nu se află pe agenda sa, în eventualitatea în care va fi reales în 2017.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe