Zelenski vrea discuţii directe cu Putin, nu prin intermediari

Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin
Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin (Getty Images)

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, miercuri, că este dispus să discute doar direct cu omologul său rus Vladimir Putin şi nu prin intermediari, relatează Reuters.

Liderul de la Kiev a menţionat că, în cazul în care preşedintele rus “înţelege realitatea”, există posibilitatea de a găsi o cale diplomatică de ieşire din conflict.

Vorbind în faţa participanţilor la Forumul Economic Mondial de la Davos, Zelenski a afirmat că Ucraina va lupta până când îşi va recupera tot teritoriul.

De asemenea, liderul ucrainean a susţinut că Moscova ar trebui să îşi retragă trupele înapoi la liniile existente înainte ca Rusia să-şi înceapă invazia pe 24 februarie.

“Acesta ar putea fi un prim pas spre discuţii”, a mai transmis Zelenski, adăugând că Rusia a încercat să câştige timp în discuţiile sale cu Ucraina.

Potrivit preşedintelui ucrainean, ţara sa se va aşeza la masa negocierilor cu Rusia doar după ce îşi va recupera toate teritoriile ocupate de ruşi începând cu 24 februarie.

“Indubitabil, trebuie să ne recuperăm toate teritoriile. Dar asta va fi, cel mai probabil, legat de pierderi. Pentru început, trebuie să readucem ţara în starea de dinainte de 24 februarie. Apoi ne vom aşeza la masa negocierilor”, a declarat Volodimir Zelenski.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe