Zgonea, SRI-ul şi BOR, ca agent electoral

Valeriu Zgonea
Valeriu Zgonea (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Nu degeaba Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, s-a clasat recent, într-un clasament făcut public de vicepreşedintele PDL Andreea Paul, pe locul 1 în Topul celor mai harnici parlamentari. Domnia sa a câştigat mult râvnitul loc 1 deoarece a avut cel mai mare număr de cuvântări în Parlament. Oricând şi oriunde este nevoie (sau nu) de o justificare a acţiunilor premierului şi/sau ale PSD, Valeriu Zgonea este scos (sau se scoate singur) la înaintare, pentru a explica justeţea faptelor PSD.

Una dintre cel mai recente interveniţii de notorietate ale lui Zgonea este cea legată de cadourile făcute în prag de sărbători de către Guvern Bisericii, SRI-ului şi Armatei, printr-o OUG adoptată în "stilul casei", fără dezbateri şi total netransparent. Reamintim că, în ajun de Crăciun, în Monitorul oficial apărea o OUG-ul prin care Guvernul trecea în proprietatea instituţiilor antemenţionate impresionante spaţii de protocol: Hotel Bradul din Covasna a fost dat Bisericii, Palatul Olăneşti, SRI-ului, Vila Covasna, una dintre reşedinţele de vânătoare ale lui Ceauşescu mapn-ului.

Povestind presei că şi el, ca demnitar al ţării, a beneficiat de multe ori de cazare în respectivele spaţii, atât în scop de serviciu cât şi personal (desigur, plătind cazarea atunci când a stat în vilele lui Ceauşescu în scop personal), Zgonea nu vede nimic în neregulă în faptul că o serie de proprietăţi ale statului român au trecut la cele trei instituţii menţionate mai sus. În definitiv, afirmă Zgonea, proprietăţile date Bisericii, SRI şi MApN, "sunt ale românilor şi beneficiază românii de ele."

Faptul că românii, în cazul de faţă înseamnă preoţii şi băieţii cu ochii albaştri bine camuflaţi sub ochelari este, în opinia lui Zgonea, irelevant. Căci, finalmente, demnitarii statului român beneficiază în continuare de proprietatea SRI-ului "ca şi până acum."

"Faptul că este la SRI [proprietatea numită Palatul Olăneşti n.r.], atunci demnitarii statului român beneficiază de ea, ca şi până acum. De exemplu eu am beneficiat de foarte multe ori când am avut vizite oficiale, preşedinţi de parlamente au beneficiat de anumite atribuţii pe care le are SRI, pentru că face parte din acele instituţii fundamentale statului român. Nu văd nicio pierdere aici", declara Zgonea despre Palatul Olăneşti, complexul hotelier de 5 stele dat Guvernului de SRI.

Despre proprietatea dată Episcopiei Harghitei şi Covasnei, un hotel cu acareturi cu tot, în staţiunea Covasna, şi acest transfer de proprietate de la stat către preoţi, este la fel de benefic şi justificat: "Cred că episcopiile, biserica pot să facă multe lucruri bune acolo unde statul a eşuat. Până la urmă sunt ale românilor."

Reamintim că Guvernul a surprins în prag de Crăciun prin subită generozitate arătată Masoneriei, căreia i-a dat în folosinţă gratuită pe următorii 49 de ani un teren în valoare de 2,1 milioane lei pe Bulevardul Expoziţiei.

În plus faţă de Complexul Hotelier Bradul, Ponta a dăruit Bisericii ultimii bani din Fondul de Rezervă a Guvernului (adică ţării), respectiv 2,3 milioane de euro, tot prin Hotărâre de Guvern, tot fără dezbateri şi tot netransparent.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii