Ziare.com: Începe asaltul final asupra DNA? Două judecătoare CSM cer un control fără precedent

Judecătoarea Gabriela Baltag
Judecătoarea Gabriela Baltag (ziarulceahlaul.ro)

Două judecătoare CSM, Gabriela Baltag şi Evelina Oprina, au cerut Secţiei pentru judecători din CSM demararea unei acţiuni fără precedent în Justiţia din România, respectiv să se verifice în instanţe toate dosarele instrumentate de DNA din 1 februarie 2014 până azi, relatează Ziare.com. Cele două judecătoare vor să ştie în câte dosare DNA au fost emise mandate de interceptare sau de arestare şi cum au fost soluţionate acestea.

Potrivit sursei citate, acest control depăşeşte cu mult, prin amploarea sa, celebrele evaluări făcute de fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader, sau controalele repetate ale Inspecţiei Judiciare.

Gabriela Baltag şi Evelina Oprina fac parte din aşa-zisa tabără a Liei Savonea, care s-a remarcat prin susţinerea înfiinţării celebrei Secţii de investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) şi au votat pentru numirea Adinei Florea la şefia acestei structuri iar iniţiativa celor două de a cere un control vine în contextul în care activitatea DNA a fost afectată de deciziile CCR şi modificările legislative făcute de coaliţia PSD - ALDE în Parlament.

De altfel, activitatea DNA s-a diminuat considerabil în ultimii doi ani pe fondul plecării mai multor procurori cu experienţă din cadrul acestui parchet, în urma unor atacuri mediatice fără precedent, dar şi pentru că s-au modificat cerinţele pentru ca un procuror să lucreze în DNA, arată sursa citată.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne