Zilele lui Boc în PDL sunt numărate. Predoiu îl invită să explice colegilor de ce o susţine pe Udrea

Catalin Predoiu
Catalin Predoiu (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, îl invită pe primarul Clujului, Emil Boc, să vină în faţa colegilor şi să le explice motivul pentru care nu se prezintă la şedinţele de partid şi pentru care a decis să o susţină la prezidenţiale pe Elena Udrea, în locul candidatului ACL, aşa cum este normal. În cazul în care Boc va ignora apelul, liderul PDL a ameninţat că va cere excluderea acestuia din partid.

„Sunt întrebat de nenumăraţi colegi ce poziţie am faţă de gestul lui Emil Boc de a sprijini un alt candidat decât pe dl. Johannis. Reiterez poziţia mea exprimată imediat ce dl Boc şi-a exprimat opţiunea la prezidenţiale. Îl invit pe dl Boc să participe la BPN reunit ACL care va avea loc vineri la Braşov, înaintea Ligii Aleşilor Locali ACL. Îl invit să vină în faţa colegilor care i-au arătat întotdeauna respect şi să îşi explice şi precizeze poziţia. Dacă dl Boc ne va ignora şi de această dată şi nu va veni, aşa cum ne ignoră de peste un an de zile, inclusiv la mitingul de la Cluj, voi cere în următorul BPN excluderea dlui Boc din PDL”, a scris Predoiu într-un mesaj pe Facebook.

Amintim că, după rocada Cristian Diaconescu - Elena Udrea, fostul premier Emil Boc şi-a declarat la scrut timp susţinerea pentru Udrea la prezidenţiale, motivând că aceasta este "un adversar redutabil, bătăios şi dur la adresa PSD şi a lui Victor Ponta".

"O voi susţine pe Elena Udrea la alegerile prezidenţiale, pentru că este un adversar redutabil, bătăios şi dur la adresa PSD-ului şi a lui Victor Ponta. O susţin, de asemenea, pentru faptul că nu a ezitat niciodată să apere şi să creadă în proiectul de reformă şi modernizare a statului român pe care l-am demarat împreună cu preşedintele României, Traian Băsescu. Nu în ultimul rând, Elena Udrea a fost unul dintre cei mai performanţi miniştri pe care i-am avut în Guvern şi care a demonstrat eficienţă şi pragmatism", a declarat atunci Emil Boc.

Deşi apropierea edilului de PMP este de notorietate, se pare că zilele sale în partid sunt numărate.