Ziua 261. "România va fi încăpuşată şi mai rău de corupţi dacă nu ieşim cu toţii în stradă!"

Avem un fost ministru care recunoaşte că nu a dat pe la o Academie, dar are diplomă, un Parlament condus de un condamnat penal care decide pe cine pot ancheta procurorii, un ministru al Justiţiei pe măsura planurilor PSD, aşa că ar fi timpul ca oamenii să se mobilizeze dacă vor ca ţara să mai aibă un viitor, transmit protestatarii din Piaţa Victoriei.
Protest
Protest (Epoch Times)

Protestatarii au revenit lângă Guvern, pentru a 261-a seară consecutiv de la momentul "legiferării hoţiei" prin faimoasa OUG 13, indignaţi că Puterea desconsideră voinţa sutelor de mii de oameni ieşiţi asta-iarnă pe străzi pentru a cere să trăiască într-un stat de drept în care Justiţia să fie în slujba cetăţeanului, nu aservită unor corupţi.

Concret, protestatarii se declară nemulţumiţi că, prin modificare legilor Justiţiei (pachet legislativ ce va intra în Parlament), justiţia va fi politizată, în folosul infractorilor ce şi-au făcut averi spoliind această ţară. Mai mult, cetăţenii acuză ipocrizia celor de la putere care speculând condiţiile grele din puşcării şi rapoartele CEDO vor să-şi elibereze corupţii.

Protest
Protest (Epoch Times)

"Penalii se folosesc de condiţiile grele din închisori ca să îşi elibereze corupţii. Nu au zis niciodată că o să creeze condiţii decente în penitenciare, nu au zis că o să suplimenteze locurile în penitenciare, nu au zis că o să construiască închisori noi. Nu! Ei vor să schimbe legislaţia, marii corupţi să scape şi ceilalţi infractori să stea în aceleaşi condiţii indecente. Sigur, o să fie mai puţini în închisori, dar condiţiile o să fie la fel de improprii. Scapă clientela de partid şi câţiva infractori de rând, iar restul sunt trataţi la fel.

În astea 8-9 luni de când tot se folosesc de rapoartele CEDO puteau să rezolve situaţia aşa cum trebuie. Puteau să construiască de la zero închisori, puteau să creeze condiţii şi pentru infractori, dar nu ăsta este scopul PSD-ALDE. Scopul lor este să măcelărească justiţia. Legile prezentate de Toader sub orânduirea condamnatului penal Dragnea reprezintă de fapt legalizarea corupţiei, destabilizarea puterilor în stat, crearea unui fond legislativ pentru a se putea fura şi controla România mai rău ca pe vremea lui Năstase", spune un protestatar.

Participantul la protest mai transmite că ne îndreptăm spre totalitarism şi lansează un apel la mobilizare, pentru a se putea da un viitor acestei ţări.

Protest
Protest (Epoch Times)

"Paşii fragili făcuţi de România spre democraţia europeană vor fi şterşi şi vom intra în totalitarism. Politicieni precum Dragnea şi Tăriceanu vor putea controla procurori, vor putea controla magistraţi, vor putea să fure legal şi nimeni nu îi va putea opri legal, nimeni nu îi va putea trage la răspundere.

România ca stat va fi încăpuşată de corupţi, infractori şi penali mai rău ca acum şi nimic şi nimeni nu va putea face ceva. Toate astea se vor întâmpla dacă nu ieşim cu toţii în stradă să mergem peste ei să le spunem că suntem sătui de corupţi, de oameni care mor din cauza corupţiei zilnic, copii, bătrâni, poliţişti şi militari.

Hai să ne strângem un milion în stradă. Hai cu toţii peste ei, să scăpăm odată de odioşenia asta. Nu putem să lăsăm oameni să moară şi noi să nu reacţionăm. Eu nu pot să stau în casă ştiind că sunt oameni care mor zilnic. Sunt oameni care mor pentru că cineva fură, nu pot să stau în casă când stiu că este posibil ca şi copiii mei să fie victime ale corupţiei", transmite protestatarul.

Protest
Protest (Epoch Times)

Un alt protestatar îşi exprimă stupoarea faţă de faptul că marea majoritatea a românilor nu reacţionează la mizeriile la care sunt supuşi zi de zi.

"Aseară am participat la un eveniment despre Rezistenţa. Am întâlnit români care au fost în Piaţa Victoriei încă din 31 Ianuarie şi care vor veni imediat ce ''conştiinţa'' le-o va cere. Am ascultat cu mare atenţie părerile şi ideile invitaţilor, care sunt oameni foarte faini şi care merită să facă parte dintr-un sistem pe care eu unul mi-l doresc.

Sunt încă puţin contrariat faţă de românii care încă aşteaptă sau care nu reacţionează la mizeriile la care suntem supuşi zi de zi. Poate am eu aşteptări prea mari, dar totuşi, pentru nişte oameni normali, ar trebui să reacţionăm imediat şi să stopăm această guvernare nesimţită!

Avem un fost ministru, care recunoaşte că nu a dat pe la o Academie, dar are diplomă, avem un preşedinte de comisie juridică din Parlament, care ne prosteşte în faţă, avem un condamnat care decide cine din gaşca lui poate fi anchetat de către procurori şi când, avem un ministru al Justiţiei care alunecă după cum îi dictează condamnatul de mai sus. Oameni buni, suntem obligaţi să reacţionăm dacă vrem să mai avem un viitor în România!", reaminteşte protestatarul.