Ziua 273. "Nu putem lăsa PSD să îngroape România atâta timp cât este încă vie!"

Cât timp vom sta în genunchi şi ne vom jeli morţii în loc să ne implicăm pentru schimbare, îi condamnăm pe cei rămaşi în viaţă la o soartă asemănătoare cu cea a victimelor din Colectiv, sau poate chiar mai rea, vine avertismentul din Piaţa Victoriei.
Protest
Protest (Epoch Times)

La doi ani de la Colectiv, nici autorităţile nici românii nu şi-au învăţat lecţiile, transmit protestatarii reveniţi în Piaţa Victoriei în cea de a 273-a seară de proteste pentru înlăturarea corupţilor din funcţiile publice. Astfel, pe de o parte, politicienii îşi văd în continuare de jupuirea bugetului public iar cetăţenii, în loc să se împotrivească acestui permanent abuz, se resemnează acceptându-şi soarta de victimă.

Ori, atâta timp cât oamenii vor sta în genunchi jelindu-şi morţii, în loc să se ridice în picioare să lupte, nu se întrevăd şanse la un altfel de viitor, transmit o protestatară.

"Doi ani de la Colectiv. România este ca o mamă a doi copii, în doliu după unul şi neglijându-l pe celălalt, din cauza depresiei. Până nu vom înţelege ca popor că e contraproductiv să rămânem în durere şi frustrare (deci în statutul de victimă), în loc să acţionăm să îndreptăm contextul care a făcut posibilă tragedia de la Colectiv, celălalt copil, cel viu, este şi el condamnat la o soartă asemănătoare cu a celui dispărut.

Din nou, s-a murit degeaba. Suntem incapabili să ne învăţam lecţiile pe care ni le dă istoria? Ies mii de oameni în stradă pentru comemorarea victimelor corupţiei, dar nici unul nu protestează împotriva felului în care sunt gestionaţi banii primăriei. Se aruncă bani (mulţi) pe statui de un gust îndoielnic, dar pentru spitale nu se găsesc fonduri. Ba chiar se refuză donaţii... Nu este încă evident că asistăm la o politică de exterminare? Aşteptăm un nou Colectiv? Când vom înţelege că orice abuz nesancţionat atrage după sine altele mai mari? Cât timp vom sta în genunchi şi ne vom jeli morţii, îi condamnăm pe cei rămaşi în viaţă la o soartă asemănătoare, dacă nu mai rea... România, vindecă-te de indiferenţă şi victimizare!", spune protestatara.

Protest
Protest (Epoch Times)

Un alt protestatar lansează şi el, de asemenea, tot un apel la mobilizare, pentru ca PSD să nu extermine tot ce-i bun şi moral în România.

"Nu putem lăsa PSD să extermine tot ce este bun şi moral în ţara asta. Nu putem lăsa PSD să încăpuşeze justiţia, nu putem lăsa PSD să supună economia României, nu putem lăsa PSD să îngroape România atâta timp cât este încă vie, cât încă mai sunt cei 30-50 de oameni care vin încă în Piaţă zi de zi nu o să renunţ la România mea, la România vie, la România care refuză să moară ori de câte ori ar fi înjunghiată de mafioţi, penali şi infractori politici. Refuz să capitulez, pentru noi cei din Piaţă să lăsăm România să moară nu este o opţiune, nu capitulăm în faţa corupţiei, nu lăsăm România pradă PSD-ului. Nu vrem să închidem ochii şi să ne vedem de vieţile noastre, nu vrem să emigrăm. Aici vom fi până la alegeri anticipate!", declară protestatarul.