Ziua 275. "Ne consumăm în discuţii interminabile în timp ce ţara arde până la temelii!"

La nouă luni de la debutul protestelor #rezist, parlamentarii se pregătesc să reînvie OUG 13, încurajaţi probabil şi de faptul că numărul celor ce ies în stradă este de acum foarte mic. Pentru ca lucrurile să se schimbe şi România să nu alunece în beznă, ar fi deci timpul ca oamenii să se mobilizeze, cred protestatarii.
Protest
Protest (Epoch Times)

În timp ce în Parlament aleşii Puterii lucrează de zor la definitivarea legilor Justiţiei, la stabilirea pragului pentru abuz în serviciu şi la noi reglementări vizând confiscarea extinsă, protestatarii au revenit lângă Guvern, pentru a 275-a seară consecutiv, determinaţi să îşi continue demersurile până când România va da semne că se îndreaptă către normalitate.

Căci, pentru protestatari, ieşitul în Piaţa Publică este despre valori şi despre principii la care, declară ei, nu sunt dispuşi să renunţe indiferent de intimidări şi de abuzurile forţelor de ordine.

Protest
Protest (Epoch Times)

''După 9 luni de proteste zi de zi, aici în Piaţă, am reuşit să ne acomodăm. Suntem căliţi, suntem ca acasă. E adevărat că sacrificăm din timpul nostru cu familia, cu prietenii, cu cei apropiaţi, dar am reuşit să creăm o familie şi aici. Este familia rezist. Îmi este greu să explic cum se întâmplă asta pentru că suntem oameni foarte diferiţi, cu background profesional diferit, cu pregătiri diferite cu pasiuni diferite, dar am găsit în noi, în fiecare, determinarea aia de care ai nevoie ca să nu renunţăm.

Am găsit în noi, cei care venim zilnic, acei oameni care nu sunt intimidaţi de nimic. Nu renunţă la valorile lor, indiferent care sunt presiunile la care sunt supuşi. Indiferent ca jandarmeria abuzează, indiferent că pe la posturile de propagandă neocomuniste apar mesaje defăimătoare cu nume şi prenume. Indiferent de vreme, indiferent că aveam treabă sau nu. Am înţeles cu toţii, că Piaţa asta trebuie să existe, trebuie să rezistăm. Trebuie să nu renunţăm în a crede că putem lupta împotriva corupţiei şi împotriva măsurilor de subjugare a justiţiei. Rezistenţa noastră aici în Piaţa cât şi toate acţiunile din online sunt menite să dea speranţă României că nu am cedat, că nu ne-am predat corupţilor. Suntem aici pentru noi, pentru copiii noştri, familiile şi prietenii noştri şi pentru toţi românii!", transmite un protestatar.

Protest
Protest (Epoch Times)

La rândul său, o protestatară face şi ea analiza celor 9 luni care au trecut, 9 luni de-a lungul cărora numărul celor care ies în stradă pentru a apăra justiţia, statul de drept, libertatea de exprimare a scăzut de la sute de mii la zeci. Potrivit protestatarei, din nefericire energia românilor se scurge în nesfârşite discuţii, în competiţii sterile, asta în timp ce ţara arde din temelii. Pentru ca lucrurile să se schimbe, este timpul ca oamenii să înceapă să se vadă ca un întreg şi să coopereze.

"Au trecut deja nouă luni de când a început protestul-maraton. E timp destul să îţi pui problema de ce nu reuşim să facem mai nimic ca popor. Cred că una din cauze este educaţia şcolară, care te îndeamnă să fii competitiv, să păstrezi doar pentru tine rodul minţii tale, să nu lucrezi în echipă... Încă nu mă pot obişnui cu reproşurile celor de pe margine: că n-am rezolvat nimic cu protestul nostru; că, din cauză că ieşim zilnic, s-a devalorizat ideea de protest şi oamenii nu mai vin la proteste (sic!); că suntem prea puţini (chiar şi asta ni se reproşează); că nu suntem ubicui (de ce nu merge nimeni dintre voi la Parchet, Judecătorie, DNA etc. în timpul zilei?); că suntem prea paşnici; că nu facem un partid; că s-au făcut partide în Piaţă; că nu ne organizăm în ONG şi multe altele...

Problema e că românii sunt un neam de comentatori. Cum încearcă unul să facă ceva, sar toţi pe el să-l descurajeze, să-l corecteze (din faţa monitorului), să-i explice că nu se face aşa sau că nu sunt şanse. Comentăm, comentăm, comentăm şi nu ne mai rămâne energie pentru acţiune. Suntem ca o orchestră de solişti. Fiecare vrea să fie în faţă, dar nu înţelege că armonia vine din conlucrare. Când o să realizăm că pentru a reuşi e nevoie de cooperare? Să ne completăm reciproc, să ne sprijinim, să lucrăm în echipă, nu la concurenţă... Fiecare crede că se pricepe la orice, că înţelege situaţia mai bine decât celălalt...Ne consumăm în discuţii interminabile în timp ce ţara arde până la temelii", declară o protestatară.