Zizou Bergs - revelaţia turneului ATP de la Anvers

Zizou Bergs - o inimă generoasă: Ca urmare a pandemiei de virus Wuhan, făcea cumpărături pentru cei izolaţi în locuinţe. Iar când ajungea acasă, cosea măşti din bumbac la maşina de cusut, pe care le dona apoi celor cu o situaţie financiară precară.
Zizou Bergs
Zizou Bergs (European Open)

Belgianul Zizou Bergs (21 ani, locul 528 ATP), deţinătorul unui Wild Card, a produs o surpriză la turneul ATP de 250 Series de la Anvers, câştigând primul său meci pe un tablou principal împotriva spaniolului Albert Ramos-Vinolas (32 ani, locul 45 ATP), cu scorul 7-5, 7-5, după o oră şi 42 de minute.

El a profitat de o circumstanţa favorabilă primind un wild card, în locul jucătorului belgian Ruben Bemelmans (locul 22 ATP), care a avut rezultat pozitiv la testul pentru Covid-19 şi a fost retras din turneu.

"Sunt un tip care iubeşte emoţiile. Am prieteni uimitori, am o familie uimitoare şi joc acasă, în Belgia, la Antwerp. Iubesc emoţiile, iubesc să strig pe teren şi iubesc să aud reacţia fanilor. Este chiar motivul pentru care vreau să joc tenis, pentru că îmi place atmosfera. Acestea sunt lucrurile pentru care trăiesc. Este modul în care vreau să joc, este modul în care vreau să mă bucur de meciuri şi este felul meu de a fi, aşa că ador atmosfera”, a declarat la finalul meciului Zizou entuziasmat.

În turul doi, el îl va întîlni pe rusul Karen Khachanov (24 ani, locul 17 ATP), favorit 3.

Este foarte interesant faptul că în timpul pandemiei de virus Wuhan, care s-a răspândit în numeroase ţări ca urmare a faptului că autorităţile comuniste din China au ascuns focarul şi a permis răspândirea lui, Bergs a dorit să facă ceva pentru comunitate.

După ce s-a angajat la un supermarket, la sfârşitul programului de lucru transporta produse persoanelor care nu puteau să plece din locuinţe. Iar când ajungea acasă, cosea măşti din bumbac la maşina de cusut, pe care le împărţea apoi celor cu o situaţie financiară precară.