Descoperire in vestul Argentinei

Paleontologii argentinieni Jorge Calvo (stanga) si Juan Porfiri arata la Academia Brazilia de Stiinte din Rio de Janeiro, Brazilia replici are oaselor dinozaurului 'Futalognkosaurus dukei', descoperite in 2002 in lacul Barreales in Patagonia argentiniana, 15 octombrie 2007.
Paleontologii argentinieni Jorge Calvo (stanga) si Juan Porfiri arata la Academia Brazilia de Stiinte din Rio de Janeiro, Brazilia replici are oaselor dinozaurului 'Futalognkosaurus dukei', descoperite in 2002 in lacul Barreales in Patagonia argentiniana, 15 octombrie 2007. (ANTONIO SCORZA / AFP / Getty Images)

Oameni de stiinta din Argentina si Brazilia au comunicat faptul ca au descoperit ramasitele a ceva despre care ei cred ca ar fi portiuni din scheletul celui mai mare dinozaur care a trait vreodata pe planeta.

Se crede ca ierbivorul "Futalognkosaurus dukei" masura cel putin 32 m lungime, coloana sa vertebrala singura cantarind vreo 8 tone.

Expertii opineaza ca descoperirea facuta in regiunile vestice ale Argentinei este a unuia dintre scheletele cele mai complete, fiind gasite aproximativ 70% din oasele animalului preistoric.

Dupa stiri furnizate de Rador