Presedintia: "Jurnalul National" sa serveasca interesul public si mai putin interesele patronului

Presedintele Romaniei, Traian Basescu.
Presedintele Romaniei, Traian Basescu. (Sorin Lupsa / Administraţia prezidenţială)

Presedintia considera ca ziarul "Jurnalul National", apartinand familiei Voiculescu, continua campania de denigrare a presedintelui Traian Basescu si indeamna publicatia sa serveasca interesul public si principiul informarii corecte a opiniei publice si mai putin interesele politice ale patronului.

"Administratia Prezidentiala constata cu regret ca ziarul Jurnalul National, apartinand familiei Voiculescu, continua campania de denigrare a presedintelui Romaniei, Traian Basescu. Ziarul respectiv continua sa publice, fara a prezenta dovezi, intoxicari si dezinformari despre presedintele Romaniei lansate de organizatii controlate politic", se arata intr-un comunicat al Presedintiei remis, joi, agentiei MEDIAFAX.

In opinia Presedintiei, ziarul mentionat continua sa functioneze ca o platforma pentru atacurile la adresa lui Traian Basescu "sau la adresa unor institutii ale statului roman cu responsabilitati in lupta impotriva coruptiei".

"Administratia Prezidentiala face un nou apel la adresa cotidianului Jurnalul National, indemnandu-l sa serveasca interesul public si principiul informarii corecte a opiniei publice si mai putin interesele politice ale patronului", se arata in comunicat.

"Jurnalul National" a publicat, in editia de joi, un articol intitulat "Basescu si jumatatea milionului de dolari", in care se arata ca 13 organizatii neguvernamentale se opun reinnoirii mandatului lui Daniel Morar la sefia DNA, unul dintre argumente fiind rolul acestuia in tergiversarea si clasarea dosarului Flota.

"In acest dosar lui Traian Basescu i se imputa si pierderea nelegala prin documente false a navei Bacesti, radiata si apoi gajata pentru un credit de 4.000.000 USD, din care 500.000 au intrat in contul unei firme al carei director-presedinte era seful statului", se arata in articol.

Incepand din luna martie, Presedintia e remis, in mai multe randuri, comunicate oficiale in care acuza ziarul "Jurnalul National" ca incearca sa manipuleze opinia publica printr-o campanie mincinoasa dusa impotriva sefului statului. Cel mai recent comunicat de acest fel a fost dat punlicitatii in 25 iulie, Presedintia acuzad ziarul de rea-credinta si ca incearca sa manipuleze opinia publica, sustinand ca publicatia il ataca pe seful statului "cu o virulenta specifica doar ziarelor de partid fara independenta editoriala" si ca evita informatiile sensibile pentru Dan Voiculescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne