Alianta Sed Lex acuza Guvernul ca foloseste banii pentru sinistrati in scopuri electorale

Alianta Sed Lex considera ca actuala criza a sinistratilor din nordul tarii este folosita pentru strangerea de fonduri cu scop electoral, deoarece contul deschis de Secretariatul General al Guvernului pentru ajutorarea acestora "nu avea niciun fel de resurse financiare, fiind necredibil".

Biroul Executiv al Aliantei Sed Lex a analizat sesizarile referitoare la "fortarea" salariatilor din sectoarele bugetare la plata unor sume de bani in contul Secretariatului General al Guvernului (SGG) si a constatat ca exista astfel de constrangeri, care merg pana la amenintari, potrivit unui comunicat de presa al Aliantei.

"Sumele cerute sunt fixate la nivelul ministrilor sau secretarilor de stat, fara a avea un caracter benevol, exista mesaje de amenintare transmise cu privire la pastrarea locurilor de munca ale salariatilor, fondurile sunt stranse intr-un cont administrat de Guvern fara a mai putea fi urmarita destinatia lor si pot fi folosite in scopuri electorale", sustine presedintele Sed Lex, Vasile Marica.

Potrivit Sed Lex, "contul deschis de catre Secretariatul General al Guvernului nu avea niciun fel de resurse financiare, fiind necredibil".

Din analiza sindicalistilor a reiesit ca toate organizatiile sindicale, inainte de actiunea politica a ministrilor, au strans fonduri de la salariati pentru ajutorarea sinistratilor, au desemnat reprezentanti care au luat legatura cu cei din zonele sinistrate pentru a face inventarul nevoilor pe termen scurt si lung, urmand ca strategia de cheltuire a fondurilor stranse sa se materializeze prin cumpararea de materiale de constructii, construirea efectiva de case, cumpararea de electrocasnice, sprijinirea copiilor inainte de inceperea anului scolar.

Dintre organizatii, cele mai active sunt Sindicatul National din Inspectia Muncii, precum si sindicatele din finante si casele de pensii, potrivit Aliantei.

Biroul Executiv al Aliantei Sed Lex anunta ca a inceput sa monitorizeze situatia creata, iar pentru orice forma de intimidare, discriminare va inainta plangeri penale impotriva ministrilor pentru abuz.