Petitia globala impotriva persecutarii Falun Gong a fost predata autoritatilor din Elvetia

Eric Bachmann, membru al CIPFG, arata petitia semnata de politicieni de varf inainte ca semnaturile acestora sa fie inmanate Departamentului Federal Elvetia pentru Probleme Externe.
Eric Bachmann, membru al CIPFG, arata petitia semnata de politicieni de varf inainte ca semnaturile acestora sa fie inmanate Departamentului Federal Elvetia pentru Probleme Externe. (The Epoch Times)

BERN-Coalitia pentru Investigarea Persecutiei Impotriva Falun Gong in China (CIPFG) a predat guvernului elvetian rezultatele campaniei intitulate Campania Globala a Milioanelor de Semnaturi.

Scrisorile au fost semnate de lideri politici, parlamentari, avocati si alte VIP-uri. Doamna Muriel Peneveyre, diplomat si membru al Departamentului Federal pentru Afaceri Externe, si doamna Anna Mattei, de la sectiunea pentru drepturile omului, din cadrul Departamentului Federal pentru Afaceri Externe au primit scrisorile la Berna. Scrisorile vor fi inmanate Consilierului Federal Micheline Calmy-Rey.

Anumiti parlamentari si cativa consilieri municipali din Elvetia au semnat de asemenea Petitia adresata Consiliului pentru Drepturile Omului al ONU (UNHRC).

Rezultatul acestei campanii globale care consta din 1.356.232 semnaturi a fost prezentat Uniunii Europene la Bruxelles, Comitetului International Olimpic (IOC) in Lausanne, Elvetia, Comitetelor Olimpice nationale din Japonia si Malaysia, Birourilor Presedintelui si Premierului din Polonia, Cabinetului Prezidential din Slovacia, a celui din Ucraina si membrilor congresului din diferite tari. Petitiile vor fi primite si de alte tari dupa ce acestea sunt trimise catre UNHRC la Geneva.

Erich Bachmann, un membru al CIPFG care a predat petitia Comitetului International Olimpic pe 25 iulie 2008, a declarat ca in cadrul intalnirii cel putin 80 % dintre cei prezenti au semnat petitia dupa ce au aflat despre persecutarea practicantilor Falun Gong in China. Aceasta arata opiniei publice in mod clar ca oamenii din intreaga lume doresc oprirea imediata a persecutiei. UNHRC si guvernele din intreaga lume trebuie sa faca tot ce le sta in putinta pentru a contribui la stoparea persecutiei care a inceput in iulie 1999, sustine Bachmann.

Bachmann a declarat ca presedintele IOC a fost rugat sa semneze petitia inmanata de UNHRC. CIPFG asteapta un raspuns de la presedinte, Jaqcues Rogge, care participa in prezent la JO din Beijing.

Domnul Bachmann s-a intalnit cu doamna Peneveyre si doamna Mattei si le-a povestit in detaliu despre persecutarea nedreapta a practicantilor Falun Gong care dureaza de noua ani. Cele doua oficiale federale au primit lucrarile Noua Comentarii despre Partidul Comunist si O China mai dreapta si au fost rugate sa le distribuie fiecaruia din cei sapte consilieri federali ai Elvetiei.

Cartea Noua Comentarii despre Partidul Comunist s-a raspandit foarte mult in China. Acest document discuta natura PCC si istoria sa cruda. Peste 41 de milioane de chinezi au demisionat deja din PCC si organizatiile afiliate dupa ce au citit Nine Commentaries.

Lucrarea O China mai dreapta spune povestea cunoscutului avocat chinez pentru drepturile omului Gao Zhisheng. Gao Zhisheng a investigat persecutarea Falun Gong. Acesta a “disparut” pe 22 septembrie 2007. CIPFG a fost ultima organizatie pentru drepturile omului care l-a intervievat pe Gao inaintea disparitiei sale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe