Regimul comunist de la Chişinău a transformat Moldova într-un stat poliţienesc (liderii Partidului Liberal)

Scena din timpul protestelor anti-comuniste din Chisinau, 7 aprilie 2009.
Scena din timpul protestelor anti-comuniste din Chisinau, 7 aprilie 2009. (Iulian Ifrim – Fotograf Independent)

Preşedintele Partidului Liberal din Republica Moldova, Mihai Ghimpu, a acuzat joi regimul comunist de la Chişinău că a transformat ţara "într-un stat poliţienesc" iar valorile democratice au fost distruse de regimul condus de preşedintele Vladimir Voronin.

"Datorită acestei guvernări, Republica Moldova este izolată de restul Europei. Comuniştii nu au participat la formarea statului de drept, la adoptarea Constituţiei şi de aceea au transformat statul în unul comunist. Avem pe de o parte un stat de drept, iar pe de altă parte o justiţie comunistă, iar dovada este guvernarea din ultimii opt ani. Preşedintele Vladimir Voronin, fost ministru de interne, vrea să transforme ţara într-un stat poliţienesc", a declarat Mihai Ghimpu într-o conferinţă de presă.

La rândul său, vicepreşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului, a declarat că în Republica Moldova, drepturile fundamentale ale omului nu sunt respectate, justiţia este coruptă iar mass-media nu este liberă.

"Care dintre drepturile omului mai sunt astăzi respectate în Republica Moldova? Andrei Ivanţoc, care a fost deţinut ilegal 15 ani la Tiraspol, tocmai pentru că cerea independenţa şi statalitatea Republicii Moldova, revenit la Chişinău şi reabilitat de CEDO a fost bătut de poliţia comunistă a lui Voronin. Acesta este răspunsul statului Moldova? ", a afirmat Dorin Chirtoacă.

Tot joi, tinerii liberali din Moldova au susţinut o conferinţă de presă sub genericul "29 iulie - zi decisivă pentru tineretul din Republica Moldova". Liderii tineretului liberal au vorbit despre necesitatea locurilor de muncă pentru tineri dar şi despre necesitatea creşterii imediate a salariilor.

"Cei opt ani de comunism au alungat peste un milion de cetăţeni peste hotare din care jumătate sunt tineri. Dacă nu se va schimba nimic vor pleca toţi tinerii. Nimeni nu doreşte să spele vase, să care pietre sau să aibă grijă de bătrânii altora", a declarat Ion Bardan, unul dintre liderii tineretului Partidului Liberal din Republica Moldova.

Potrivit exit-pool-urilor realizate de liberali la ieşirea de la urne, la alegerile parlamentare din 5 mai, peste 70% dintre tinerii care au participat la scrutin au votat împotriva Partidului Comuniştilor din Republica Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe